Search
Close this search box.

Za izredne ukrepe na vodotokih še več sredstev

V spletnem pregledovalniku Direkcije RS za vode so na voljo lokacije in opisi del.

Ministrica za infrastrukturo mag. Alenka Bratušek, ki začasno opravlja funkcijo ministrice za naravne vire in prostor, je ob robu slovesnosti ob otvoritvi novega objekta za pripravo pitne vode v Suhem dolu izjavila, da želijo zaključiti intervencijska dela na vodotokih v dveh mesecih, nato začnejo s sanacijo.

Vlada je sredi tega meseca tudi odločila, da bo za izvajanje izrednih ukrepov na vodotokih zagotovila dodatna sredstva, zato bo Ministrstvo za infrastrukturo na Direkcijo RS za vode prerazporedilo 7,5 milijona evrov, ministrstvo za naravne vire in prostor pa 5,8 milijona evrov. 

Kje se trenutno izvajajo intervencijska dela in v kakšni fazi so, se lahko prebivalci prepričajo na spletnem pregledovalniku delovišč na vodotokih, ki jih  je vzpostavila Direkcija za vode po poplavah avgusta 2023. Na voljo je TUKAJ.

V spletnem pregledovalniku delovišč so objavljene lokacije ter opisi aktualnih in zaključenih delovišč, kjer država izvaja nujna dela na vodotokih po avgustovskih poplavah. Z zeleno so na zemljevidu označena zaključena delovišča, z oranžno delno zaključena, z rumeno pa so označena delovišča v teku.

Vir: MO Slovenj Gradec

Dogodki

V spletnem pregledovalniku Direkcije RS za vode so na voljo lokacije in opisi del.