Search
Close this search box.

Z marcem nakup pametnega telefona s ključno spremembo

Kdor bo v Evropi od marca dalje kupil nov pametni telefon z operacijskim sistemom Android, bo moral po novem izbrati privzetega ponudnika spletnega iskanja, saj to namreč ne bo več nujno Google.

Kupci novih telefonov v se bodo morali od 1. marca 2020 odločiti, ali želijo kot privzeti spletni iskalnik na svojem pametnem telefonu oziroma novi napravi uporabljati Google ali pa enega od treh drugih.

Po poročanju portala Siol.net bodo “V Sloveniji kupcem kot alternative sprva ponujeni iskalniki DuckDuckGo, ki se osredotoča predvsem na zasebnost uporabnikovih podatkov, Info.com, ki je tako imenovani metaiskalnik, saj za iskanje rezultatov uporablja več drugih iskalnikov, in pa razmeroma neznani ter podobno kot DuckDuckGo zasebnostno naravnani PrivacyWall.” 

Alternative iskalniku Google se bodo lahko po nekaj mesecih tudi spremenile, saj trenutni seznami namreč veljajo do 30. junija

In zakaj takšna sprememba?

Julija lani je Evropska komisija tehnološkemu velikanu naložila kazen 4,3 milijarde evrov, zaradi kršenja konkurenčnih pravil EU. Zato mora Google evropskim uporabnikom dati več svobode pri odločanju, katero storitev želijo uporabljati.

Sistem Android uporabljajo Samsung, Xiaomi, Nokia, OnePlus, Sony, LG ter tudi Huawei in Honor.

VIR: Siol.net

Dogodki