Search
Close this search box.

Z Japkinim dnevom včeraj na Ravnah zaključili Japkin kedn (FOTO)

V okviru Japkinega kedna je včeraj na Ravnah potekal Japkin dan.

Turistično društvo Ravne na Koroškem je v sodelovanju z ostalimi društvi in organizacijami Mežiške doline pripravilo teden, ki je bil na takšen ali drugačen način v celoti posvečen jabolkam – ‘Japkin kedn 2019’. Osrednji dogodek Japkin dan, je potekal včeraj na mestni tržnici Ravne. Naše brbončice so razvajali na kulinarični tržnici kjer smo lahko poskusili dobrote z jabolkami: postregli so z domačo jabolčno pito, jabolčnim pudingom z vanilijevo omako, rdečim zeljem s svežim domačim kruhom, z jabolki in kruhom nadevano puranjo roladico… Za pestro dogajanje so poskrbeli člani društev, organizacij in podjetij, ki so pripravili stojnice, na tržnici pa smo lahko kupili tudi lokalne dobrote.

Poskrbljeno pa je bilo tudi za zabavo. Nastopili so: Harmonikarski Orkester KD Prežihov Voranc, ženska vokalna skupina Deteljica KD Prežihov Voranc, Glasbeni vrtec Direndaj, Glasbena šola Rošer, Vrtec Ravne – enota Ajda, Folklorna skupina KD Prežihov Voranc
in Damjan Zih.

JAPKIN DAN NA MESTNI TRŽNICI:

Dogajanje pa se je v večernih urah preselilo v Koroški mladinski kulturni center Kompleks, kjer so v sklopu 10-dnevne Erasmus+ mednarodne mladinske izmenjave “Active tourism for sustainable development of the countryside” pripravili druženje in priredili medkulturni večer oziroma zaključek – farewell za udeležence izmenjave in vse tiste, ki so se želeli slišati ter zavrteti ob zvokih evropske in svetovne pop glasbe ter tudi nekoliko manj poznane, lokalne, etno glasbe, za katero so poskrbeli udeleženci iz različnih držav izmenjave (Španija, Avstrija, Slovaška, Turčija). Zaključku sta se pridružili tudi lokalni skupini OnePlan in Juicy Pussy!

Vse do 21. oktobra pa je postavljena tudi Japkina pot, ki so jo pripravili Taborniki Ravne. Gre za foto orientacijo, ki vas bo vodila po različnih predelih Mežiške doline. Začetek poti je pri Mladinskem hostlu Punkl, kjer se pot tudi konča.

Dogodki