Search
Close this search box.

Vsi včerajšnji testi pri zaposlenih v CUDV Črna negativni

V CUDV Črna na Koroškem so v zadnjih dveh dneh testirali šest zaposlenih, od tega so do zdaj štiri osebe na covid-19 negativne. Rezultate dveh oseb še čakajo. Po besedah direktorice mag. Dalje Pečovnik se v centru striktno držijo vseh predpisanih ukrepov in navodil, so pa tudi pripravljeni na morebitne okužbe z novim koronavirusom.

O tem, da so včeraj v Sloveniji zabeležili 43 novih okužb z novim koronavirusom, od tega tri v Črni na Koroškem, smo na našem spletnem portalu že poročali. Naj spomnimo, da je med okuženimi tudi zaposlen na OŠ Črna na Koroškem, o čemer si lahko več preberete TUKAJ. Ker pa gre za povezane stike, istega izvora, med potencialno okuženimi pa so tudi zaposleni v CUDV Črna na Koroškem, smo pri direktorici centra mag. Dalji Pečovnik preverili, kakšno je trenutno stanje pri njih.

Kot je dejala Pečovnikova, imajo v CUDV Črna na Koroškem že od začetka epidemije, torej od marca, pripravljene načrte, kako ravnati v primeru suma na okužbo ali okužbe. “Do danes na srečo pri nas nismo potrdili niti ene okužbe in upamo, da bo tako tudi v prihodnje. Nosimo zaščitne maske, uporabljamo razkužila, intenzivno se držimo vseh predpisanih ukrepov in protokolov s strani NIJZ. Sicer nismo več tako zaprti, kot smo bili tri mesece v času razglašene epidemije, ampak smo kljub vsemu zelo pazljivi, z ukrepi nismo prenehali.”

Tudi obiski uporabnikov se izvajajo v skladu z vsemi predpisi in priporočili NIJZ ter našo prisotnostjo. Druženje ob obisku uporabnikov s svojci potekajo na prostem, ob prisotnosti socialne delavke, vsem zunanjim obiskovalcem merimo telesno temperaturo, prav tako pa tudi zaposlenim, je pojasnila Pečovnikova.

Omenila je, da uporabniki hodijo ob koncih tedna tudi domov, “šli so tudi na letovanje, ko pa se vrnejo v stavbo, pa so pod zdravniškim nadzorom. Ves čas smo v stiku s svojci, da spremljamo morebitne znake okužbe, preverimo kje in s kom so bili, skratka držimo se vseh smernic in navodil, ki smo jih prejeli s strani NIJZ,” še pove direktorica CUDV Črna in doda, da imajo za sprejem poslovnih obiskov urejen poseben prostor, jih ne sprejemajo v hiši, tako da nimajo neposrednega stika z uporabniki.

Na vprašanje, kako je z morebitnimi okuženimi, je Pečovnikova odgovorila, da so bili v četrtek s strani NIJZ obveščeni, da so njihovi zaposleni bili v stiku z okuženo osebo. “Takoj smo jih poslali domov. Včerajšnji testi so pokazali, da so vse štiri osebe negative na covid-19, torej niso okužene. Za dve osebi pa rezultate še čakamo. Ker sta bili v stiku pozneje, sta test opravili šele danes.”

Seveda nas je zanimalo, kako bo z omenjenimi zaposlenimi v prihodnje. “Po navodilih NIJZ se lahko osebe z negativnim testom vrnejo na delovno mesto. Za enkrat doma ostaja ena oseba, ker gre za neposreden stik z okuženim v domačem okolju, zaradi česar ji je odrejena karantena,” je pojasnila Pečovnikova” in dodala, da imajo v primeru, da bi prišlo do okužbe med uporabniki, pripravljeno tudi sivo in rdečo cono. Seveda si vsi želimo, da do tega ne pride, zato bomo še naprej ravnali v skladu z vsemi navodili in priporočili, ki smo jih in jih še bomo prejeli s strani NIJZ,” je pogovor sklenila Pečovnikova.

Pri tem naj še omenimo, da je največ aktivnih okužb v Ljubljani. Sledijo Maribor, Celje, tuji državljani ter Sevnica, Velike Lašče in Novo mesto.

Največ novih okužb je bilo včeraj potrjenih v starostni skupini med 35 do 44 let, in sicer devet, osem jih je bilo v skupini med 45 in 54 let, po sedem pa v skupinah med 25 in 34 let ter 55 in 64 let. Štiri okužbe so potrdili v starostni skupini med 15 in 24 let, po tri v skupinah med pet in 14 let ter med 75 do 84 let, po enega pa v skupinah do štiri leta ter med 65 in 74 let.

V Sloveniji so sicer doslej skupaj opravili 165.573 testiranj. Največ dnevno doslej so jih opravili v petek, in sicer 1733.

Vir: Sledilnik covid-19, STA

Dogodki

V CUDV Črna na Koroškem so v zadnjih dveh dneh testirali šest zaposlenih, od tega so do zdaj štiri osebe na covid-19 negativne. Rezultate dveh oseb še čakajo. Po besedah direktorice mag. Dalje Pečovnik se v centru striktno držijo vseh predpisanih ukrepov in navodil, so pa tudi pripravljeni na morebitne okužbe z novim koronavirusom.