Na Koroškem tri nove okužbe, med okuženimi tudi zaposlen na šoli

Po podatkih Sledilnika covid-19 so v petek v Sloveniji ob 1708 testiranjih potrdili 43 novih primerov okužbe z novim koronavirusom. Med okuženimi so tudi tri osebe iz Občine Črna na Koroškem. V bolnišnici se trenutno zdravi 22 oseb, od tega so trije bolniki na intenzivni negi. V petek ni umrl noben bolnik s covidom-19.
91561484_847352815782201_6037525962818584576_n

Število novih okužb po občinah: Ljubljana 8, Slovenska Bistrica 3, Črna na Koroškem 3, Celje 2. Velike Lašče 2, Novo mesto 2, Škofljica 2, tujina 1, Rogaška Slatina 1, Brežice 1, Tržič 1, Sevnica 1, Ig 1, Mirna Peč 1, Šmarje pri Jelšah 1, Turnišče 1, Žalec 1, Hoče-Slivnica 1, Miklavž na Dravskem polju 1, Ormož 1, Puconci 1, Tabor 1, Dobrna 1, Pesnica 1, Sežana 1, Kranjska Gora 1, Preddvor 1, Rogatec 1.

Po naših neuradnih, ampak zanesljivih podatkih je med okuženimi tudi tehnični delavec na OŠ Črna na Koroškem. Da navedbe držijo, je nam potrdil tudi ravnatelj omenjene šole Mitja Pranjič, ki je dejal, da natančna navodila s strani NIJZ še čakajo, da pa gre za zaposlenega, ki je imel z učenci minimalne stike.

Danes je sobota, tako da otrok na srečo ni na šoli. Do ponedeljka bomo po navodilih NIJZ sprejeli vse varnostne ukrepe,” je dejal Pranjič, ki je še povedal, da se na šoli zbira seznam stikov in poudaril, da je okuženi imel z učenci zelo malo stikov, nekaj več jih je bilo z nekaterimi zaposlenimi, zato na šoli pričakujejo, da bo moral na test ali v karanteno še kakšen od njih.

Pranjič je še poudaril, da so sicer že od prvega dne novega šolskega leta upoštevali vsa varnostna priporočila glede preprečitve širjenja covida-19 in tako bo tudi v prihodnje. “Vzgojno izobraževalni proces bo za enkrat tekel naprej nemoteno, če bo potrebno bomo sprejeli še kakšne dodatne ukrepe, vsa priporočila, ki smo jih prejeli pred začetkom šolskega leta pa smo izvajali že zdaj, tako da ne bi smelo biti večjih težav, vseh stikov pa seveda ni možno preprečiti,” je še dejal Pranjič.

Pri tem naj še omenimo, da so po poročanju spletnega portala 24ur okužbo pri eni od zaposlenih potrdili tudi v Domu starejših Šiška. Vodstvo doma sicer zagotavlja, da ta oseba ni imela stikov s stanovalci, še poroča omenjeni portal. “S sodelavci v enoti ni imela tesnejših stikov, z ostalimi zaposlenimi v domu pa nobenih,” pojasnjujejo v domu in dodajajo, da zato tudi nikomur ni bila odrejena karantena.

Vir: Sledilnik covid-19, spletni portal 24ur

Več iz istega kraja

Več iz iste kategorije

Ostani na tekočem

Prijavi se na naše e-novice

Prejmite dnevno sveže ter pomembnejše novice v vaš e-poštni predal.