Search
Close this search box.

Pranjič: S svojim delom želi prispevati, da bo vzdušje na šoli pozitivno, delovno, z jasno postavljeni pravili

Osnovna šola Črna na Koroškem v novo šolsko leto vstopa z novim ravnateljem. Naslednjih pet let bo ravnatelj črnjanske šole profesor matematike Mitja Pranjič.

Predsednica SZ OŠ Črna na Korošem Mihaela Goltnik pojasni, da je na razpis za ravnatelja OŠ Črna na Koroškem, ki je bil objavljen maja letos prispelo pet prijav. Po pridobljenih mnenjih s strani učiteljskega in vzgojiteljskega zbora, sveta staršev ter lokalne skupnosti je svet zavoda na seji, ki je potekala 9. julija 2020 za kandidata za ravnatelja izbral Mitjo Pranjiča. Goltnikova še doda, da je SZ črnjanske osnovne šole po prejetem pozitivnem mnenju ministrice za šolstvo 11. avgusta 2020 na mesto ravnatelja imenoval g. Pranjiča, ki je 5-letni mandat pričel 17.8.2020.

Mitja Pranjič je 43-letni domačin iz Črne na Koroškem, profesor matematike, ki je do sedaj poučeval na Osnovni šoli Karla Destovnika-Kajuha v Šoštanju.

Pranjič si želi v svojem mandatu “z veliko mero odgovornosti in potrpežljivosti upravičiti zaupanje, ki mu je bilo dano z imenovanjem. Šolo želi voditi v skupno zadovoljstvo vseh, ki so z njo povezani. Glavna skrb vseh zaposlenih bo delo z otroki, ki jim želijo zagotoviti, da bodo v tem obdobju odraščanja pridobili potrebna znanja za nadaljnje šolanje in tudi življenje. S svojim delom želi prispevati, da bo vzdušje na šoli pozitivno, delovno, z jasno postavljeni pravili in da bo ob tem tudi čas za veselje, razmišljanja in da bomo tako skupaj lažje premagovali stresne situacije, do katerih pri delu z ljudmi pogosto prihaja.”

Goltnikova še pove, da bo Osnovno šolo Črna na Koroškem v letošnjem šolskem letu obiskovalo 210 učencev, za katere bo skrbelo nekaj več kot 40 zaposlenih. Doda, da bo pouk potekal v desetih oddelkih na matični šoli in kombiniranem oddelku od prvega do četrtega razreda na podružnični šoli v Žerjavu. V vrtec Kralj Matjaž, ki je prav tako del matične šole, je vpisanih okoli 100 otrok, še pojasni. Varstvo bo potekalo v sedmih oddelkih, med njimi en oddelek na POŠ Žerjav. Za otroke v vrtcu pa bo skrbelo okrog 20 zaposlenih.

Dogodki