Search
Close this search box.

Vremenske nevšečnosti tudi na Koroškem. Cesta od Legna (Kozolec) do Kop zaprta za ves promet

Ob deževju, ki je zajelo Slovenijo, vremensko dogajanje ponekod krojita še močnejši veter in sneg. Nekaj težav je do zdaj na Koroškem povzročil veter.

Zaradi močnega vetra so danes v občini Slovenj Gradec gasilci PGD Legen posredovali na dveh lokacijah na Legnu, kjer je veter odkril strešne kritine. Na cesti Slovenj Gradec – Kope so dežurni delavci cestnega podjetja VOC Celje s ceste odstranili več dreves, zaradi trenutnih razmer je cesta od Legna (Kozolec) do Kop zaprta za ves promet, je navedeno na strani Uprave RS za zaščito in reševanje.

Pri tem naj še omenimo, da so včeraj času dogodkov večjega obsega, močnega vetra, do 18:15 na območju Vuzenice zabeležili več prijav dogodkov. Aktivirali so prostovoljna teritorialna gasilska društva. Enote o poškodovanih in številu poškodb še ne poročajo.

Po napovedih meteorologov bo danes oblačno, predvsem v vzhodni in južni Sloveniji bo deževalo. Pihal bo okrepljen severni do severovzhodni veter, na Primorskem zmerna do močna burja. Dež bo do petkovega jutra oslabel in čez dan ponehal, v jugovzhodnih krajih šele popoldne.

Do petka zjutraj bodo na izpostavljenih legah sunki burje na Primorskem dosegali hitrost med 100 in 120 kilometri na uro. Danes dopoldne bo tudi v krajih nad okoli 700 metri nadmorske višine v vzhodni Sloveniji severovzhodni veter pihal s hitrostjo okoli 70 kilometrov na uro, še opozarjajo na Arsu. Ta je zaradi močnejšega vetra za jugozahod države izdal oranžno vremensko opozorilo za danes ves dan, za severovzhod pa za danes dopoldne. Več o vremenu si lahko preberete TUKAJ.

Glede na današnje deževje in podobno napoved za prihodnje dni, na PU Celje opozarjajo voznike, naj bodo še posebej pozorni na pešce, ki so v takšnih vremenskih pogojih slabše vidni. “Seveda pa opozorilo velja tudi za pešce, ki so tisti, ki lahko za lastno varnost naredijo največ. S svetlimi oblačili in odsevnimi dodatki naj izboljšajo svojo vidnost. Vozišča naj prečkajo na označenih prehodih za pešce, za hojo naj uporabljajo pločnike, če jih ni, pa naj hodijo ob levem robu ceste, naj poskušajo predvidevati ravnanja drugih voznikov in nasploh naj upoštevajo cestno prometne predpise,” so dodali.

Vir: SPIN, STA, ARSO

Dogodki

Ob deževju, ki je zajelo Slovenijo, vremensko dogajanje ponekod krojita še močnejši veter in sneg. Nekaj težav je do zdaj na Koroškem povzročil veter.