Search
Close this search box.

Vrata ponovno odpirajo ambulante za cepljenje na območnih enotah NIJZ

V naslednjih dneh bodo svoja vrata odprle ambulante za cepljenje na območnih enotah Nacionalnega inštituta za javno zdravje (NIJZ).

Delo v ambulantah pa bo z namenom preprečevanja širjenja okužb s novim koronavirusom potekalo nekoliko drugače. Med drugim tako ni mogoče osebno naročanje v ambulanti.

Za cepljenje se bo potrebno prej naročiti po telefonu ali elektronski pošti, saj je vstop v čakalnico zaradi individualne obravnave omogočen le naročenim.

Na cepljenje lahko pridejo le zdrave osebe, ki v zadnjih 14 dneh niso imele respiratorne okužbe kamor sodijo povišana temperatura, kašelj, bolečine v grlu, žrelu, znaki prehlada, bolečine v mišicah. Prav tako pa tiste osebe, ki okužbe niso imele osebe, s katerimi živijo v istem gospodinjstvu. Obvezna bo tudi uporaba  kirurške maske ter razkuževanje rok ob vstopu v prostore območne enote NIJZ, so zapisali na straneh inštituta.

Na območni enoti Ravne na Koroškem se lahko naročite od ponedeljka do četrtka med 11. in 14. uro ter ob petkih med 11. in 12. uro na telefonski številki 02/870-56-08.

Urnike in kontaktne informacije ostalih ambulant najdete na naslednji povezavi: https://www.nijz.si/sl/ambulante.

VIR: NIJZ

Dogodki