Search
Close this search box.

Vikend poln dogodkov v Slovenj Gradcu: Druženje in zabava za vse generacije

V Slovenj Gradcu bo ta vikend pester nabor dogodkov, ki vabijo obiskovalce, da preživijo vikend v druženju in zabavi.

Bliža se vikend in za Vas so v Slovenj Gradcu pripravili pester nabor dogodkov, ki bodo popestrili jesenske dni.

Petek, 17. november

V petek, 17. novembra, se bo v mestnem jedru Slovenj Gradca zopet na veliko barantalo in kupovalo, saj bo od 8. ure dalje potekal sejem, ki ima v mestu najdaljšo tradicijo in je tudi najbolje obiskan.

Elizabetin sejem v središče mestnega jedra Slovenj Gradca privabi številne prodajalce raznovrstnih izdelkov za široko potrošnjo, rokodelskih izdelkov in kmečkih pridelkov iz celotne Slovenije.
Dogodek bodo že tradicionalno popestrili člani Pihalnega orkestra Slovenj Gradec.

Ob 19. uri vas bo v Kulturnem domu v Starem trgu zabaval Domen Valič v monokomediji Žigolo s. p..

Sobota, 18. november

Koroški pokrajinski muzej, Muzej Slovenj Gradec in Glasbena šola Slovenj Gradec vas v soboto, 18. novembra 2023, ob 10. uri vabita v Rojstno hišo Huga Wolfa, Glavni trg 40 na brezplačno glasbeno delavnico Oskar jež in njegova glasbena dogodivščina.

Oskar jež v okviru cikla brezplačnih glasbenih delavnic za otroke vabi starše in otroke, da se mu pridružijo pri dopoldanskih glasbenih dogodivščinah. Pripravil je zvrhan koš presenečenj, ki bodo zazvenela iz družine godal. Delavnica je namenjena predšolskim otrokom in otrokom prve triade osnovne šole. Potekala bo pod strokovnim vodstvom profesorjev iz Glasbene šole Slovenj Gradec.

V Arsu cafe mestni kavarni se bo ob 20.00 uri odvil Swing plesni večer.

SwinGradec in plesna druščina se vrača v mestno kavarno, da popestrijo in odplešejo sobotni večer. Vi pa pridite uživat v ambientu, v vrhunskih in tuti kakšnih vmesnih prav odštekanih glasbenih komadih, njihovi družbi in pijačah, ki jim jih bo postreglo prijazno osebje.

V Kulturnem domu Slovenj Gradec bo ob 17.00 uri potekala kulturna prireditev ob 40. letnici delovanja Kulturnega doma Slovenj Gradec in 95. letnici kina.

V kulturnem programu bo s filmsko glasbo sodeloval godalni kvartet 4Strings s podporo videoprojekcije Tomislava Gangla. Program bo povezoval Jurij Berložnik.

Pridružite se jim tudi na dnevih odprtih vrat kina, ki bodo potekali od 17. do 19. novembra 2023. Brezplačne vstopnice prejmete na blagajni kulturnega doma, program pa najdete v kinu sporedu.

Vabljeni, da se udeležite katere izmed prireditev.



Dogodki

V Slovenj Gradcu bo ta vikend pester nabor dogodkov, ki vabijo obiskovalce, da preživijo vikend v druženju in zabavi.