VIDEO: V Mislinji odpravljajo posledice julijskega neurja, ki je povzročilo za okoli 3 milijone evrov škode

V Mislinji so začeli s sanacijo škode po julijskem neurju, kjer je največ škode nastalo na gospodarski javni infrastrukturi; na občinskih in gozdnih cestah, vodovodih, telekomunikacijskem omrežju in tudi na kanalizacijskih vodih. V prispevku je prikazan obisk Mislinjskega jarka in Razborce.
Celozaslonski zajem 2. 08. 2021 170155

Potem ko se je hudo neurje pred skoraj natanko dvema letoma razbesnelo nad delom občine Mislinja in se je že takrat škoda zdela neverjetno velika, je po tokratnem, julijskem neurju, še višja, je 20. julija za STA povedal župan Občine Mislinja Bojan Borovnik, ki upa, da bodo posledice lahko sanirali v enem letu.

Kot so za Koroške Novice navedli na občini danes, je največja škoda nastala na območju Razborce in Mislinjskega grabna. V Razborci so podivjali vodotoki Razborški graben in Jamovica ter Dovžanka, ki je poplavljala tudi na območju Zgornjih in Spodnjih Dovž, kjer se izliva v reko Mislinja. Na območju Mislinjskega grabna je visok vodostaj reke Mislinje povzročil razlivanje in poplavljanje stanovanjskih objektov.

Po njihovih besedah je v teku ocenjevanje in popis škode, na podlagi Sklepa o ocenjevanju, ki ga je izdala Uprava Republike Slovenije za zaščito in reševanje.

Najnujnejša sanacijska dela bodo opravljena v avgustu, za dokončno ureditev poškodovane infrastrukture pa bo potrebno več mesecev, morda celo let. Škodo ocenjujemo na okoli 3 milijone EUR, so še navedli.

Ostani na tekočem

Prijavi se na naše e-novice

Prejmite dnevno sveže ter pomembnejše novice v vaš e-poštni predal.