Search
Close this search box.

VIDEO in FOTO: Letališče v Mislinjski Dobravi je obiskala ministrica Tanja Fajon z delegacijo

Danes sta letališče Slovenj Gradec obiskala ministrica za zunanje zadeve Tanja Fajon in minister za šolstvo, dr. Darjo Felda.

Letališče v Mislinjski Dobravi je ob 10. uri obiskala zunanja ministrica Tanja Fajon z delegacijo.

Ministrica za zunanje zadeve Tanja Fajon je ob obisku dejala: “Ta solidarnost, ki jo Slovenija dobiva v zadnjih dneh je neprecenljiva in ne bo pozabljena. Mednarodne enote delujejo pri nas. Več kot deset držav nam pomaga.

Na letališču jo je sprejel direktor Uprave RS za zaščito in reševanje Leon Behin, brigadir Slovenske vojske Anže Rode in župan Mestne občine Slovenj Gradec Tilen Klugler. 

Prav tako si je Minister za vzgojo in izobraževanje dr. Darjo Felda ogledal delovanje logističnega in humanitarnega centra na slovenjgraškem letališču. Obisk je izkoristil tudi za pogovor z županom Mestne občine Slovenj Gradec Tilnom Kluglerjem, med drugim o problematiki šolskih prevozov po ujmi ter za ogled prizidka k Tretji osnovni šoli v Slovenj Gradcu in osnovni šoli v Podgorju. 

Župan Mestne občine Slovenj Gradec, Tilen Klugler je ob tej priložnosti povedal: ” Z lastnikom letališča sem se dogovoril, da se od tu vzpostavi zračni most med Slovenj Gradcem in Zgornjo Mežiško dolino. Ne znam si predstavljati, če tega zračnega mostu ne bi vzpostavili. Saj je od tu bilo odpeljane ogromne količine hrane, sanitetnega materiala, orodja ter veliko gradbene mehanizacije, ki je lahko prišla v Zgornjo Mežiško dolino le preko zračnega mostu.”

VIDEO: Izjava župana Mestne občine Slovenj Gradec, g. Tilna Kluglerja

Na letališču je ministrica gostila tudi veleposlanike držav, ki sodelujejo v helikopterski pomoči prizadetim prebivalcem (Nemčija, Srbija, Makedonija, Bosna in Hercegovina, Hrvaška)

Fotogalerija

3 Komentarji
staro
novo najbolj glasovano
Inline Feedbacks
View all comments
Hrt
Hrt
8 mesecev nazaj

“ČESTITKE” VSEM kateri pomagajo!!!
Tanja Fajon in minister za šolstvo, razen da se hvalita na fotkah!!!
Nista do sedaj za Slovenijo naredila NIČ!!!

Asqy
Asqy
Reply to  Hrt
8 mesecev nazaj

Politiki morajo v teh težkih trenutkih iskati širše rešitve, ne kot nekateri, držati lopato za fotošop.

Gregor bregar
Gregor bregar
Reply to  Asqy
8 mesecev nazaj

In to dober teden po katastrofi. FaTa, ti si popolnoma resnična “fata”!

Dogodki

Danes sta letališče Slovenj Gradec obiskala ministrica za zunanje zadeve Tanja Fajon in minister za šolstvo, dr. Darjo Felda.