Včeraj v Gandhijevem parku prvi festival joge (FOTO)

V okviru slovenskega festivala joge, ki ga je letos prvič organiziralo veleposlaništvo Indije v Sloveniji, se je v festivalsko dogajanje vključila tudi slovenjgraška občina. Udeleženke festivala so v dobrih dveh urah druženja opravile tudi nekaj vaj v prijetnem ambientu Gandhijevega parka.
dsc06474

Na strani slovenjgraške občine so zapisali, da festival, ki bo po besedah veleposlanice Indije v Sloveniji, nj. eksc. Namrate Kumar, postal tradicionalen, letos v Sloveniji organizirajo prvič.

Dodali so, da se je v času mednarodnih dni joge, od 21. junija do 5. julija, v nekaj slovenskih mestih festival že odvil, včeraj pa so ga dočakali tudi v Slovenj Gradcu, kjer sta vaje joge za udeležence izvajali učiteljici joge Katja Kotnik Prosenjak in Monika Potočnik.

V Gandhijevem parku je zbrane nagovorila veleposlanica Indije, ki je ob tem izpostavila željo po nadgradnji tovrstnih aktivnosti v povezavi z dosedanjim odličnim sodelovanjem Slovenj Gradca in njihovega veleposlaništva, kar traja vse od postavitve kipa Mahatme Gandhija v Slovenj Gradcu.

“Svetovni dan joge je leta 2014 razglasil predsednik indijske vlade Narendra Modi, od tedaj dalje pa indijska veleposlaništva obeležujejo festival v državah, kjer delujejo, v letošnjem letu pa so k sodelovanju povabili tudi druge partnerje, med njimi tudi mesta, kot je Slovenj Gradec,” je dodala veleposlanica.

Zbrane je nagovoril tudi slovenjgraški župan Tilen Klugler, ki je izrazil zadovoljstvo nad popularnostjo te starodavne veščine vzdrževanja telesnega in duhovnega zdravja ter zagotovil podporo pri prihodnjih festivalih, v katerih bo Slovenj Gradec prav tako udeležen.

FOTO: SURYA – FESTIVAL JOGE V SLOVENJ GRADCU

VIR: MOSG

Ostani na tekočem

Prijavi se na naše e-novice

Prejmite dnevno sveže ter pomembnejše novice v vaš e-poštni predal.