Search
Close this search box.

Vandali so se spravili na otroško igrišče (FOTO)

Otroško igrišče na Legnu je bilo v preteklih dneh tarča vandalov.

Včeraj smo na Facebook strani župana MO Slovenj Gradec, Tilna Kluglerja zasledili zapis o vandalizmu, poškodovanju igral na enem od otroških igrišč na območju MO Slovenj Gradec.

Ob neljubem dogodku je župan Tilen Klugler zapisal: »V preteklih letih smo v MO Slovenj Gradec kar nekaj sredstev vložili v posodobitev in obnovitev igrišč ter igral za naše najmlajše. Vesel sem, da se vsa društva v občini trudijo z vzdrževanji le teh in da omogočajo rekreacijo, vadbo in prijetno preživljanje prostega časa. Večkrat sem že poudaril, da so otroci naša “naložba” za prihodnost, varna igrišča pa so tako so del njihovega poligona za odraščanje. Danes me je na igrišču pri vrtcu na Legnu pričakalo takšno razdejanje, ki je posledica vandalizma. Apelirati želim na vse, ki vršite takšna dejanja (verjamem, da v trenutkih slabe volje, jeze, nemoči …) in tudi tiste, ki za takšna dejanja veste, da prispevate svoj delež k temu, da ne bo prihajalo več do uničevanja naše skupne lastnine, ampak do tega, da bomo v prihodnosti skupaj skrbeli za te “poligone sreče”, kot jih večkrat poimenujem.«

FOTO: Tilen Klugler

»Obljubil sem, da bomo v prihodnosti kljub velikim investicijam v mestu pridobili velik igralni park, moja želja pa je, da prej pokažemo, da znamo primerno paziti in skrbeti za obstoječe površine. Vem, da se nam marsikdaj v življenju zgodi napaka. Močno si želim, da bodo tudi povzročitelji nastale škode spoznali, da živimo v istem okolju in da smo najboljši samo povezani, še dodaja Klugler, ki je zapis zaključil z besedami: »Ne razbijajte otroških sanj!«

Pri tem naj spomnimo, da je Klugler pred volitvami med drugim obljubil in dejal, da bodo v tem letu v središču mesta postavili centralno otroško igrišče, ki bo imelo tudi prilagojena igrala za otroke s posebnimi potrebami, in da bodo poskrbeli tudi za otroška igrala na podeželju. Med drugim pa zgradili še zimsko-letni bazen in uredili park urbanih športov, za kar je Mestna občina Slovenj Gradec že v začetku leta pridobila sklep o sofinanciranju projekta, ki ga je izdalo Ministrstvo za okolje.

Projekt Sanacija degradiranega območja Mercator – gradnja zimskega bazena in urbanega parka, ki naj bi bil zaključen do 31. 12. 2020, je vreden 6,81 milijona evrov, zanj pa bo evropski sklad prispeval 5,15 milijona evro, kar predstavlja 76,12 % sofinanciranja. Več o omenjenem projektu najdete TUKAJ.

Dogodki

Otroško igrišče na Legnu je bilo v preteklih dneh tarča vandalov.