Search
Close this search box.

V zobozdravstvene ambulante le zdrave osebe, po vsaki obravnavi razkuževanje in zračenje

Od včeraj je znova dovoljeno izvajanje vseh zobozdravstvenih storitev, vendar pod posebnimi pogoji.

V zobozdravstvene ambulante bodo lahko vstopale le zdrave osebe. Čakalnice bodo morale biti fizično zaprte ali zaklenjene, vstop vanje pa bo dovoljen le naročenim osebam. Pred vstopom v čakalnico si bo potrebno nadeti masko in si razkužiti roke.

Zdravstveno osebje bo moralo po obravnavi vsakega pacienta prostore očistiti, razkužiti ter prezračiti za najmanj deset minut. Zamenjati bodo moralo tudi osebno varovalno opremo, med katero med drugim sodita vodoodbojni plašč in zaščitni vizir ali očala.

Vnovični zagon zobozdravstvenih storitev sicer spremlja precej kritik iz strokovnih vrst. Zobozdravniki med drugim opozarjajo, da so za vnovično odprtje ambulant izvedeli prepozno. Tako mnogi niso dovolj pripravljeni, med drugim jim primanjkuje ustrezne zaščitne opreme, so zapisali pri STA.

Poleg omenjenega pa bodo veljali posebni pogoji, saj bodo bolnike s novim koronavirusom obravnavali v skladu s priporočili in navodili, ki veljajo v času epidemije. Omenjeni bolniki bodo tudi vnaprej deležni le nujne zobozdravstvene oskrbe na že obstoječih nujnih vstopnih točkah. Ti posegi se opravljajo na obstoječih nujnih vstopnih točkah za zobozdravstvo v zdravstvenih domovih Ljubljana, Maribor, Celje, Kranj, Novo mesto, Koper, Nova Gorica, Murska Sobota in Slovenj Gradec.

Preberite še: Dovoljeno je izvajanje vseh zdravstvenih in zobozdravstvenih storitev, V Mislinji nujna zobozdravstvena ambulanta za Koroško.

VIR: STA

Dogodki