Search
Close this search box.

V Mislinji nujna zobozdravstvena ambulanta za Koroško

Zdravstveni dom Slovenj Gradec je postal regijska nujna zobozdravstvena ambulanta za koroško regijo in področje ZD Velenje, ki z svojim delom pričenja danes v Zdravstveni postaji Mislinja.

Po skupnem prizadevanju Zdravstvenega doma Slovenj Gradec, Mestne občine Slovenj Gradec, občine Mislinja in sveta županov koroške regije, je ZD Slovenj po včeraj prejetem Odloku o začasnih ukrepih na področju zdravstvene dejavnosti zaradi zajezitve in obvladovanja epidemije novega koronavirusa, postal regijska nujna zobozdravstvena ambulanta za koroško regijo in področje ZD Velenje.  Prebivalcem koroške regije se v primeru nujne zobozdravstvene oskrbe v večini ne bo več potrebno v Maribor ali Celje za oskrbo kot je bilo to do sedaj.

V regiji še vedno delujejo info točke zobozdravstva v vsakem zdravstvenem domu, ki se nahaja v koroški regiji. Zelo pomembno je, da pacienti sledijo navodilom, kako dostopiti do nujne zobozdravstvene oskrbe. Ob bolečinah ali drugih zobozdravstvenih težavah morajo vedno najprej poklicati v info točko v vsakem zdravstvenem domu.

Vsi pacienti , ki bodo obravnavani morajo biti napoteni s strani zobozdravnika iz INFO TOČK, drugače ni možno vstopiti.

Med tednom lahko pokličete na:

  • ZD SLOVENJ GRADEC: 02 88 57 976
  • ZD RAVNE: 02 870 5 226
  • ZD RADLJE: 02 87 70 819
  • DRAVOGRAD: 02 87 23 406 ali 02 87 23 410
  • VELENJE: 03 897 19 90

Na podlagi mnenja zobozdravnika v info točki je pacient napoten na regijsko nujno zobozdravstveno ambulanto za koroško regijo, ki se nahaja v Zdravstveni postaji Mislinja (Šentlenart 33, 2382 Mislinja).

Delovni čas je od ponedeljka do sobote med 8. in 13. uro, ob nedeljah in praznikih pa med 8. in 12. uro.

VIR: Občina Mislinja

Dogodki