Search
Close this search box.

V Turiški vasi namenu predali novo gasilsko vozilo (FOTO)

Včeraj, 15. junija, je bilo v Turiški vasi praznično in veselo. Domače gasilsko društvo, PGD Turiška vas, je od včeraj naprej bogatejše za novo gasilsko vozilo Renault Master. Poleg svečane predaje vozila svojemu namenu, je v popoldanskih urah potekalo tudi tradicionalno gasilsko tekmovanje, ki mu je sledila svečana predaja avtomobila, zvečer pa velika zabava z ansamblom PIKA SI.  

FOTO: Koroška regionalna televizija

Na svečani predaji vozila so bili med drugim prisotni predsednik Gasilske zveze Mislinjske doline, Jože Kašnik, poveljnik Gasilske zveze Mislinjske doline, Zdravko Sešel, gasilski poveljnik MO Slovenj Gradec Matej Gradišnik, podžupan MO Slovenj Gradec dr. Peter Pungartnik, svetnik MO Slovenj Gradec Branko Smrtnik, poveljnik Civilne zaščite Koroške regije Alan Matijevič, poveljnik Civilne zaščite MO Slovenj Gradec, Marjan Klemenc, ki so prisotne tudi pozdravili in nagovorili. Med govorniki pa sta bila tudi predsednik PGD Turiša vas, Dimitrij Klemenc in poveljnik, Štefan Laure.

PDG Turiška vas oz. takrat požarna bramba je bila ustanovljena leta 1927, z enajstimi ustanovnimi člani in z namenom požarne pomoči kmetom v Turiški vasi in sosednjih zaselkih. Banjska uprava v Ljubljani je izdala Dovoljenje za ustanovitev gasilske obrambe v Turiški vasi, Občinska gasilska župa v Slovenj Gradcu pa jim je pripravila Pravila za ustanovitev in delovanje društva. Jeseni 1928 so na slovesnem uradnem ustanovnem zboru izbrali prvega predsednika Avgusta Pogorevčnika in blagajnika Franca Slepca, ki je kasneje opravljal nalogo poveljnika. Od takrat naprej društvo uspešno deluje in se ponaša s številnimi priznanji in dosežki. Več o zgodovini, nastanku in delovanju PGD Turiška vas najdete TUKAJ.

Od zdaj naprej pa so bogatejši za novo moštveno vozilo znamke Renault Master z nadgradnjo, ki je kot specialno vozilo prilagojeno za prevoz moštva na intervencije, za prevoze članov, pionirjev, mladincev in veteranov na srečanja, prireditve, tekmovanja in izobraževanja.

Na včerajšnji prireditvi so podelili tudi zlata (16), srebrna (21) in bronasta (43) priznanja krajanom iz Turiške vasi, Brd in Mislinjske Dobrave, ki so gasilcem, poleg donatorjev, pomagali do nove pridobitve. Pri tem naj omenimo, da se lahko društvo pohvali s kar 80 botri, ki jim gasilci za pomoč in podporo neizmerno hvaležni.

FOTO: Koroška regionalna televizija

Ključe novega gasilskega vozila je ob prisotnosti podžupana MO Slovenj Gradec, predsednika in poveljnika PGD Turiška vas, prevzel skrbnik in prvi šofer, Jaka Bricman, za blagoslov vozila pa je poskrbel nadžupnik gospod Franc Linasi.

Na pomoč!

Dogodki