Search
Close this search box.

V torek lahko pričakujemo krajevne plohe ali nevihte, v soboto možna prva slana

Kot smo že poročali, je na vidiku sprememba vremena in prehodna ohladitev. Po podatkih spletnega portala Neurje.si pa je severni del srednje Evrope že zajela hladna fronta, ki za seboj nosi zalogo hladnejšega zraka, ki nas bo dosegel v noči na sredo.

FOTO: Neurje,.si

Jutri bo še toplo vreme, a bo že od jutra nekaj več oblačnosti, zlasti v severni polovici države in na zahodu. Čez dan bo v večjem delu države delno jasno z občasno povečano oblačnostjo, predvsem popoldne in zvečer bodo nastale krajevne plohe ali nevihte, ki bodo verjetnejše v severni in severovzhodni Sloveniji, na Primorskem pa bo do noči na sredo še suho. Temperature bodo čez dan v večjem delu Slovenije okrog 26 ali 27 stopinj C, v Beli krajini in na Goriškem do 28 stopinj, malo manj bomo izmerili le na severozahodu države, do 25 stopinj C.

V noči na sredo se bodo krajevne padavine pojavljale tudi nad osrednjo, vzhodno in južno Slovenijo, prehodno bo lahko deževalo v večjem delu države. Predvsem na Primorskem se bodo v drugem delu noči na sredo in v sredo zjutraj še pojavljale padavine, deloma plohe in posamezne nevihte. Predvsem na Primorskem bo v drugem delu noči tudi zagrmelo.

V sredo zjutraj bo na severovzhodu povečini že delno jasno, drugod bodo padavine od severa postopno slabele, do dopoldneva pa bodo ponehale tudi na jugu in na Primorskem. Delno se bo zjasnilo, le v južni polovici države in deloma v osrednji Sloveniji bo še nekaj več oblačnosti, ki pa se bo počasi trgala. Zapihal bo šibak do zmeren veter vzhodnih smeri, na Primorskem šibka do zmerna, v Kvarnerju prehodno tudi nekoliko močnejša burja. Hladneje bo kot v torek, temperature se bodo gibale v krajih z več oblačnosti pri okrog 15 stopinjah in 18 stopinjami na severovzhodu. Le na Primorskem ohladitev ne bo tako občutna, predvidoma bo okoli 22 ali 23 stopinj C.

V nadaljevanju tedna kaže na pretežno sončno, lepo vreme s hladnimi jutri, nekaj več zmerne oblačnosti bo le v petek na severovzhodu. Pihal bo zmeren vzhodnik, na Primorskem pa šibka, v Vipavski dolini zmerna burja.

Slika: Prikaz predvidenih jutranjih temperatur v četrtek ob 8h po računskem modelu ALADIN
FOTO: Neurje.si

Predvidoma bo najbolj sveže v petek, najhladnejše jutro pa lahko pričakujemo v soboto, ko bo lahko ponekod v izpostavljenih legah, zlasti v Gornjesavski dolini in na planotah Notranjske možna slana. Jutranje temperature bodo od četrtka do nedelje v večjem delu Slovenije okrog 5 stopinj C, ponekod tudi manj. Čez dan bodo temperature v notranjosti države okrog 17 ali 18 stopinj, na Primorskem pa malo nad 20 stopinj C.

V soboto čez dan bo tam burja ponehala, zjutraj pa bo ponekod v dolinah in kotlinah v notranjosti megleno. Od nedelje dalje bo ponovno topleje, čez dan bodo temperature tudi na celini nad 20 stopinjami C, zjutraj pa se bo po kotlinah pojavljala megla.

Besedilo: Neurje.si

Dogodki