Search
Close this search box.

V splošni knjižnici v Radljah ob Dravi se je zaključil projekt »Čebela BERE med«

Knjižnica Radlje ob Dravi je v četrtek, 22. septembra, svečano zaključila projekt Čebela bere med. Obiskovalcem so predstavili dejavnosti, ki so se odvijale, še posebej zbornik Čebela bere med in razstavo fotografij.

Projekt Čebela bere med se je izvajal v letih 2021 in 2022, v njem so Občina Vuzenica, Občina Radlje ob Dravi in radeljska knjižnica sodelovali kot partnerji, ki jih je povezala Lokalna akcijska skupina – LAS Mislinjske in Dravske doline, ki je skupaj s še štirimi LAS-i prijavila projekt, ki ga sofinancira Evropska unija iz Evropskega kmetijskega sklada za razvoj podeželja ter Republika Slovenija iz Programa razvoja podeželja.

Tako krajevna knjižnica v Vuzenici kot osrednja knjižnica v Radljah sta v sklopu projekta pridobili novo pohištveno, računalniško in drugo opremo, s katero so se izboljšali pogoji za delovanje. Odvijale so se različne dejavnosti za obiskovalce knjižnice: od pravljičnih ur, predstav za otroke, do predavanj, usposabljanj in različnih delavnic. Uredili so tudi prostor BEREM ZLAHKA, torej prostor z gradivom in s pripomočki za tiste, ki imajo zaradi različnih razlogov pri branju težave.

Izveden je bil literarni natečaj, seveda na temo čebel in čebelarjenja in prispevki izdani v zborniku Čebela bere med. Za otroke in mlade so organizirali fotografsko delavnico in razstava fotografij. V obeh knjižnicah so se vsako leto po en mesec dogodki za otroke odvijali ob bralno-igralnem čebelarskem kotičku in otrokom so prebirali in podarjali slikanico, ki je prav tako nastala v sklopu projekta.

Na prireditvi so prisluhnili podžupanji Mestne občine Slovenj Gradec Martini Šisernik in županu Občine Radlje, mag. Alanu Bukovniku. Oba sta izrazila podporo podobnim projektom tudi v prihodnje. Vsi, ki so sodelovali v projektu, so seveda prejeli zahvale, prireditev pa je popestrila koroška kantavtorica Ditka.

Kljub zaključku projekta bodo v knjižnici dejavnosti na temo čebel in čebelarjenja tudi v bodoče organizirali, saj so ugotovili, da je svet čebel pester in zanimiv ter omogoča številne dejavnosti za vse obiskovalce knjižnice, so sporočili iz radeljske knjižnice.

Dogodki

Knjižnica Radlje ob Dravi je v četrtek, 22. septembra, svečano zaključila projekt Čebela bere med. Obiskovalcem so predstavili dejavnosti, ki so se odvijale, še posebej zbornik Čebela bere med in razstavo fotografij.