Search
Close this search box.

V Šmartnem pri Slovenj Gradcu v spomin na Željka Ernoiča že devetnajstič igrali mali nogomet (FOTO)

Pred dnevi se je v Šmartnem pri Slovenj Gradcu odvilo tekmovanje v spomin na Željka Ernoiča.

Policisti so tudi letos sodelovali na 19. Željkovem memorialu v malem nogometu, v Šmartnem pri Slovenj Gradcu.

Memorial, ki so ga pripravili Športno društvo Šmartno, Vaška skupnost Šmartno in Policijsko veteransko društvo Sever za Koroško, je posvečen spominu na izjemnega mladega človeka, velikega ljubitelja športa Željka Ernoiča, ki je 28. junija 1991, star komaj 26 let, kot rezervni policist umrl v bitki za Holmec.

Preberite tudi: Ob dnevu državnosti so se na Koroškem poklonili spominu na umrle pripadnike Policije in Teritorialne obrambe v osamosvojitveni vojni.

Memorial je posvečen spominu na vojnega veterana, domoljuba in heroja osamosvojitvene vojne 1991 – Željka Ernoiča (domačina, rezervnega miličnika in športnika), ki je kot pripadnik vojnih enot Postaje milice Slovenj Gradec, padel pod streli jugoslovanske armade, med obrambo mejnega prehoda Holmec, 28. junija 1991, skupaj s soborcem Bojanom Štumbergerjem.

Na tekmovanju, ki mu je posvečeno, so se letos že devetnajstič zbrali vsi, ki jim spomin nanj veliko pomeni. V imenu Policije je sodelujoče nagovoril direktor Policijske uprave Celje Niko Kolar.

Kot vsako leto se je na prireditvi zbralo lepo število obiskovalcev, tudi najmlajših, kar je potrditev, da so domačini spoštljiv spomin na dogodke osamosvojitvene vojne prenesli tudi na mlajše generacije.

Besedilo in fotografije: PU Celje

Dogodki

Pred dnevi se je v Šmartnem pri Slovenj Gradcu odvilo tekmovanje v spomin na Željka Ernoiča.