Search
Close this search box.

Ob dnevu državnosti so se na Koroškem poklonili spominu na umrle pripadnike Policije in Teritorialne obrambe v osamosvojitveni vojni (FOTO)

Med drugim so se z globokim spoštovanjem poklonili spominu na rezervna miličnika Željka Ernoiča in Bojana Štumbergerja ter predstavniku Teritorialne obrambe Vincencu Repniku.

Ob dnevu državnosti so se, državna sekretarka Ministrstva za notranje zadeve mag. Melita Šinkovec ter delegaciji Policije in Policijskega veteranskega društva Sever za Koroško, na Koroškem poklonili spominu na umrle pripadnike Policije in Teritorialne obrambe v osamosvojitveni vojni.

Z globokim spoštovanjem so se pri obeležju na Holmcu najprej poklonili spominu na rezervna miličnika Željka Ernoiča in Bojana Štumbergerja, ki sta umrla pod streli pri obrambi Mejnega prehoda Holmec 28. junija 1991. V spomin nanju so venec položili državna sekretarka Ministrstva za notranje zadeve mag. Melita Šinkovec, namestnik generalne direktorice Policije Jože Senica, direktor Policijske uprave Celje Niko Kolar in predsednik Policijskega veteranskega društva Sever za Koroško Vinko Mlinšek.

S polaganjem vencev in prižigom svečk so se padlim junakom osamosvojitvene vojne, rezervnima miličnikoma Željku Ernoiču in Bojanu Štumbergerju ter predstavniku Teritorialne obrambe Vincencu Repniku, ki je 28. junija 1991 življenje izgubil na območju barikade v Dravogradu, poklonili še v Parku herojev v Slovenj Gradcu, kjer čudovito obeležje vsak dan znova opominja mimoidoče na vlogo hrabrih posameznikov v pomembnih zgodovinskih trenutkih.

S cvetjem in svečkami so se jim ob Dnevu državnosti poklonili tudi na njihovih grobovih.

Besedilo in fotografije: PU Celje

Dogodki

Med drugim so se z globokim spoštovanjem poklonili spominu na rezervna miličnika Željka Ernoiča in Bojana Štumbergerja ter predstavniku Teritorialne obrambe Vincencu Repniku.