Search
Close this search box.

V slovenjgraški občini v teku številni projekti. Kaj še pripravljajo?

V Mestni občini Slovenj Gradec izvajajo kar nekaj velikih projektov, trenutno je v teku gradnja bazenskega kompleksa z zimskim in letnim bazenom ter gradnja sodobnega parka urbanih športov. Gradijo nova neprofitna stanovanja, ob tem pa poteka sanacija in vzdrževanje lokalne cestne infrastrukture, mostov, kolesarskih stez. Kar nekaj projektov pa načrtujejo tudi v prihodnje, nam pojasni župan Klugler.

Slovenjgraški župan Tilen Klugler pojasni, da so v občini aktivni na področju investicij v družbene dejavnosti, v šolstvu, zdravstvu, oskrbi starejših, prijavili pa se bodo tudi na razpis za varovana stanovanja.

Hkrati pripravljajo tudi mnoge idejne zasnove za investicije, ki bodo sledile v prihodnjih proračunskih obdobjih: dozidava in sanacija 3. Osnovne šole, Osnovne šole Podgorje in slovenjgraške športne dvorane, obnova “ubožne hiše”, dozidava zdravstvenega doma, med drugim pa so bili uspešni tudi pri razpisu za dodelitev sredstev za obnovo Kulturnega doma.

Klugler doda: “Na področju mobilnosti velja omeniti varno pot in brv proti Pamečam, javni poziv za idejno zasnovo garažne hiše, kmalu bodo stekle prijave na razpise za financiranje kolesarskih stez ipd. V izvedbi je končno tudi nekaj državnih projektov, kot je ureditev krožišča v Šmartnem, pri katerem sodelujemo pri izgradnji četrtega kraka krožišča s povezavo z Nadhomcem, v pripravi pa je tudi predlog ureditev slovenjgraških ulic, kar bomo predstavili na jesenski seji Mestnega sveta.”

Pove še, da je v izvedbi projekt ultrafiltracije vode na zajetju v Suhem dolu, urejajo mostove, poteka prijava na razpis sofinanciranja prenove daljinskega ogrevanja s kogeneracijo v toplarni, kmalu pa bo omogočeno tudi komunalno opremljanje dela Ozar, da bodo lahko investitorji pristopili k izgradnji stanovanjskih objektov.

“Vesel sem tudi, da bomo kmalu lahko ponosnejši na videz območja na Celjski cesti pri nekdanjem Zipu, saj z bodočimi investitorji že urejamo podrobni prostorski načrt, enako tudi za območje t.i. Homškega parka pod Štibuhom. Kljub poletju torej ne počivamo in aktivnosti občinskih služb ni ustavil niti koronavirus, če se malce pošalim.” zaključi slovenjgraški župan Klugler.

Preberite še: V Slovenj Gradcu podprli idejo nadgradnje bazenskega kompleksa, Odziv slovenjgraškega župana glede skakalnice v bazenskem kompleksu, Objavljen razpis za nova neprofitna stanovanja v slovenjgraški občini, Gradnja krožišča v Šmartnem že v polnem teku (FOTO)

Dogodki