Search
Close this search box.

V Slovenj Gradcu podprli idejo nadgradnje bazenskega kompleksa

Medtem ko je gradnja novega bazenskega kompleksa skupaj s parkom urbanih športov v Slovenj Gradcu že v teku, so svetniki Mestne občine Slovenj Gradec danes podprli idejno zasnovo nadgradnje tega projekta še s parkom motoričnih igral in bazenom s skakalnico. S tem so, tako pravi župan Tilen Klugler, prisluhnili želji mnogih Slovenjgradčanov.

Trenutno je že v teku gradnja bazenskega kompleksa z zimskim in letnim bazenom ter ob tem tudi gradnja sodobnega parka urbanih športov. Naložba je vredna 8,6 milijona evrov, občina pa jo gradi z izdatno podporo sredstev iz mehanizma celostne teritorialne naložbe. Gradnja trenutno poteka po načrtih, zaključek gradnje je predviden v letu 2022.

A ta projekt kljub nekaterim prvotnim načrtom ne zajema želene skakalnice ob bazenu. Občina je zato, da bi uresničila tudi to željo občanov in še nekatere druge, najprej šla v pogajanja za nakup sosednjega, 3800 kvadratnih metrov velikega zemljišča, ki ga je ob soglasju mestnih svetnikov nedavno kupila za 280.000 evrov. Nato je naročila idejno zasnovo, kako vsebinsko zapolniti to območje.

Idejno zasnovo je naročila pri novogoriški družbi Projekt, ki je tudi že zasnovala nastajajoči kompleks, predstavnica podjetja Teja Savelli pa je idejno zasnovo danes predstavila mestnim svetnikom v Slovenj Gradcu.

Po tej idejni zasnovi je na novem občinskem zemljišči predvideno otroško igrišče z različnimi motoričnimi igrali na več nivojih. Ker se območje nekoliko spušča, je predvidena tudi jeklenica za spuste, na zgornjem platoju pa je predviden bazen s skakalnico v velikosti 12 krat 12 metrov in štirimi metri globine na delu, kjer je skakalnica. Predvidena sta tudi tobogan in plezalna stena.

Mestni svetniki so z nekaj razprave idejno zasnovo skoraj soglasno podprli in naložili občinskim službam, da nadaljujejo s pripravo projektne dokumentacije. Vrednost naložbe še ni znana, prav tako še niso znani viri financiranja, župan Klugler pa je kot možni vir navedel prihodnja sredstva iz mehanizma celostne teritorialne naložbe, če bodo ta na voljo. Na občini se zavedajo, da naložba ne bo poceni, a je župan prepričan, da nadgradnja vsebin pomeni veliko dodano vrednost za Slovenj Gradec in tudi širšo regijo.

Slovenjgraški svetniki so na današnji seji mestnega sveta potrdili tudi prvi rebalans letošnjega proračuna. Ta se je od prejšnjega osnutka do predloga precej spremenil. Predvsem se je izkazalo, da so načrtovane naložbe v različno, predvsem cestno infrastrukturo po prejetih projektantskih ocenah in tudi ponudbah s strani gradbenih podjetij dražje, kot so na občini sprva načrtovali.

Svetniki so rebalans letošnjega proračuna edine koroške mestne občine soglasno potrdili. Ta predvideva 27,2 milijona evrov prihodkov in dobrih 29 milijonov evrov odhodkov. Razliko bo občina pokrila iz stanja na računu.

Dogodki