Search
Close this search box.

V slovenjgraški bolnišnici preventivni testi bolnikov pred operacijami

V Splošni bolnišnici Slovenj Gradec bodo po novem skladno s priporočili ministrstva za zdravje dan pred predvideno operacijo bolnike preventivno testirali na morebitno okužbo z novim koronavirusom, da čim bolj zmanjšajo tveganje za njihovo zdravje, so danes sporočili iz bolnišnice. Medtem se je število potrjenih okužb na Koroškem povzpelo na 21.

Trenutno v Splošni bolnišnici Slovenj Gradec na dan opravijo od tri do šest operacij, bodo pa v prihodnje število nekoliko povečali. Zaradi potreb pacientov bodo namreč določene storitve, ki so označene pod nujno in zelo hitro, skladno s strokovno oceno izvajali še naprej, tako da prosijo bolnike, da so dosegljivi na kontaktne številke in da se z osebjem dogovorijo za obravnave.

V Splošni bolnišnici Slovenj Gradec so do četrtka prejšnji teden imeli skupno pet potrjenih okužb z novim koronavirusom med zaposlenimi, od takrat pa novih primerov okužb pri zaposlenih niso zabeležili. Samo ta torek so v bolnišnici opravili 68 testov, pri tem pa so bili vsi testi pri zaposlenih negativni.

So pa v slovenjgraški bolnišnici hospitalizirali bolnika, ki je bil pozitiven in z znaki bolezni dihal in ki je bil danes skladno s protokolom premeščen v Univerzitetni klinični center Maribor, je sporočil direktor slovenjgraške bolnišnice Janez Lavre.

Medtem se po zadnjih podatkih Nacionalnega inštituta za javno zdravje število potrjenih okužb na Koroškem povečuje. Do polnoči je bilo potrjenih 21 okužb, kar je dva več kot so kazali podatki do torka dopoldne.

“Še vedno opažamo porast števila pozitivnih oseb v regiji, kar nakazuje na to, da se vsi ne držimo dosledno danih strokovnih navodil, virus pa se močno širi v populaciji,” je ob tem opozoril Lavre.

Poudaril je, da o ukrepih stalno osveščajo tudi zaposlene in da je nedopustno “vsako nespoštovanje navodil, predvsem pri zdravstvenih delavcih”. Zato je ponovno pozval k doslednemu spoštovanju vseh navodil. Prav tako v bolnišnici prosijo vse bolnike, ki prihajajo v bolnišnico, naj spoštujejo navodila osebja ob vstopu v bolnišnico.

Paciente, ki potrebujejo nujne zdravstvene storitve, najprej obravnavajo pred urgentnim centrom. Če pri njih ne obstaja sum na okužbo z novim koronavirusom, ga napotijo na staro kirurško urgenco ali internistično prvo pomoč v pritličju internega oddelka. Bolniki, pri katerih obstaja sum na okužbo, pa so obravnavani v urgentnem centru, so še navedli v bolnišnici.

Preberite še: Na Koroškem dva nova primera okužbe, v SB Slovenj Gradec samo včeraj testirali 68 oseb.

Dogodki