Search
Close this search box.

Na Koroškem dva nova primera okužbe, v SB Slovenj Gradec samo včeraj testirali 68 oseb

24. 3. 2020 do 24. ure je bilo na NIJZ sporočeno 528 potrjenih primerov z novim koronavirusom. Na Koroškem imamo 21 potrjenih primerov.

 

VIR: NIJZ
VIR: NIJZ
VIR: NIJZ

Včeraj so v Splošni bolnišnici Slovenj Gradec opravili 68 testov na Covid – 19, vsi testi pri zaposlenih so bili negativni. Hospitalizirali pa so pacienta, ki je bil pozitiven z znaki bolezni dihal, danes pa je bil premeščen v UKC Maribor skladno s protokolom, sporočajo iz Splošne bolnišnice Slovenj Gradec.

LJUBLJANA – V domu za starejše v Šmarju pri Jelšah je danes umrl oskrbovanec, pri katerem so potrdili okužbo z novim koronavirusom. To je peta žrtev zaradi covida-19 v Sloveniji, kjer so od torka našteli 50 novih primerov okužb. Skupaj je tako potrjenih 528 okužb, je sporočil minister za zdravje Tomaž Gantar. Med okuženimi je tudi 73 zdravstvenih delavcev.

LJUBLJANA – Na torkovi seji se je vlada dogovorila, da iz dnevnega reda umakne predlog notranjega ministra Aleša Hojsa o aktivaciji 37. a člena zakona o obrambi, s katerim bi vojski podelili izredna pooblastila. Minister se bo o aktivaciji pogovoril s poslanskimi skupinami. Nekatere pogovore je že opravil, drugi so predvideni do konca tega tedna.

LJUBLJANA – Sistemi socialnih pomoči so vzpostavljeni tako, da bodo nemoteno delovali tudi v času krize zaradi novega koronavirusa, je danes poudaril minister za delo Janez Cigler Kralj. Posamezniki v stiski lahko zaprosijo za izredno socialno pomoč, vanjo bo v primeru družin vključen tudi dodatek za izgubljen brezplačen obrok otrokov v šolah.

LJUBLJANA – Zveza Srbov Slovenije je pozvala vse Srbe, ki so na ozemlju Slovenije, želijo pa v Srbijo, da pridejo do športne dvorane Ježica v ljubljanskih Savljah. Od tam bosta predvidoma danes in v četrtek krenila dva organizirana konvoja preko Hrvaške v Srbijo. Po ocenah slovenskih oblasti je v Sloveniji zaradi zapor meja zaradi koronavirusa obtičalo okoli 400 Srbov.

MARIBOR – Na mejnih prehodih z Avstrijo so bile opolnoči v okviru državnih ukrepov za zajezitev širjenja novega koronavirusa vzpostavljene kontrolne točke, kjer preverjajo zdravstveno stanje tujcev, ki vstopajo v Slovenijo. Zaenkrat kaže, da zaradi tega ni težav pri prehajanju meje, tudi zastojev ni. Za državljane Slovenije ter osebe s stalnim ali začasnim prebivališčem v Sloveniji omejitev ne velja, prav tako tudi ne za dvolastnike, čezmejne migrante, tovorni promet in humanitarne konvoje.

LJUBLJANA – Nekatera podjetja v Sloveniji so zaradi zmanjšanega obsega poslovanja, ki je posledica epidemije novega koronavirusa, že začela uporabljati institut čakanja na delo, druga pa še čakajo, kakšna bo končna oblika tega ukrepa. Vlada je namreč ta teden napovedala še obilnejšo pomoč gospodarstvu. Ponekod se medtem želijo čakanju na delo izogniti.

LJUBLJANA – Epidemija koronavirusa se februarja v slovenskem turizmu še ni pomembneje poznala. Turistični nastanitveni obrati so v tem mesecu zabeležili skoraj 302.000 prihodov turistov oz. štiri odstotke manj kot pred letom dni, število prenočitev pa je upadlo za odstotek na 853.000, je sporočil statistični urad. Marca pa gre pričakovati drastične padce.

LJUBLJANA – Nizke temperature, mrzel veter in ponekod celo sneg v teh dneh na nekaterih območjih Slovenije že povzročajo škodo na kmetijskih površinah. Kot je za STA povedala Dušica Majer iz Kmetijsko-gozdarske zbornice Slovenije, bodo največ škode utrpeli sadjarji, saj so nekatere vrste, ki so v polnem cvetu, že precej poškodovane. Strokovnjaki sadjarjem svetujejo, naj ne glede na pozebo nadaljujejo nego drevja. Takoj po sneženju naj nadaljujejo redno varstvo in drevju pomagajo s hranili in pri regeneraciji.

MAJŠPERK – Danes je 25. marec, dan mater. V Sloveniji rodi vse več žensk, ki pa imajo skupaj vse manj otrok, kaže statistika. Minister za delo Janez Cigler Kralj se je materam zahvalil za delo, ki ga v kriznih časih opravljajo tako na delovnem mestu kot v svojih družinah.

Dogodki