Search
Close this search box.

V slovenjgraški bolnišnici potrjena okužba pri štirih zaposlenih

Prve okužbe z novim koronavirusom pri zaposlenih so potrdili tudi v Splošni bolnišnici Slovenj Gradec.

“Trenutno je 17 naših zaposlenih v samoizolaciji, štirje so trenutno pozitivni in so doma,” so sporočili iz Splošne bolnišnice Slovenj Gradec. Dodali so še, da preverjajo možne stike in jih testirajo, s čimer želijo preprečiti širjenje virusa. Delo pa prav tako usklajujejo z Epidemiološko službo NIJZ OE Ravne in Zdravstveno reševalnim centrom Koroške.

“Pripravili smo triažo Covid 19, ambulanto Covid 19, oddelek Covid 19, intenzivo Covid 19 in operacijsko Covid 19.” so še dodali.

Kot so zapisali na STA so bili zaposleni s potrjeno okužbo v stiku z bolniki v bolnišnici. “Vse paciente obveščamo in po potrebi testiramo skladno s strokovnimi priporočili, vendar epidemiološka analiza še poteka in ni zaključena,” je za STA pojasnil Lavre in dodal, da bodo podatke o tem sporočili v sredo. Zapisali so še, da v bolnišnici ta trenutek nimajo hospitaliziranega nobenega bolnika, ki bi imel potrjeno okužbo s koronavirusom.

Ponovno pa so pozvali vse, naj spoštujejo navodila. Poudarili so, kako pomembno je, da ostanete doma, v trgovino greste le po nujne stvari. Pozivajo tudi k strpnosti in medsebojni pomoči. “Le tako bomo upočasnili širjenje virusa in naraščanje števila obolelih, naše kapacitete so omejene in v kratkem času ne moremo pozdraviti vseh, si pa to zelo želimo!” so še dodali v bolnišnici.

Prvi primer na Koroškem je bil potrjen v soboto, vendar se je kasneje izkazalo, da ima okužena oseba samo stalno prebivališče na Koroškem, živi pa drugje, tudi bris je dal drugje. Na Koroškem so prvi primer okužbe z koronavirusom z brisom, odvzetim v Slovenj Gradcu, nato potrdili v nedeljo.

Po podatkih NIJZ je bilo do 14. ure v Sloveniji 253 potrjenih okužb z novim koronavirusom. Opravljenih je bilo 6712 testiranj. Podatke o številu opravljenih testov in potrjenih primerov okužb posodobijo vsak dan ob 14. uri.

Peberite še: Prva potrjena okužba na Koroškem, Spremljamo: Število okuženih narašča, okužen tudi Ravenčan, ki ne živi na Koroškem.

VIR: SBSG, NIJZ, STA

Dogodki