Search
Close this search box.

V slovenjgraški bolnici v soboto 6 novih okužb

V soboto so v Splošni bolnišnici Slovenj Gradec testirali 19 oseb s sumom na okužbo z novim koronavirusom. Potrdili so 6 pozitivnih primerov okužb s covidom-19.

Na različnih oddelkih v bolnišnici zdravijo 51 bolnikov, od teh jih 8 potrebuje intenzivno zdravljenje.

Po podatkih Covid-19 sledilnika se je v bolnišnicah v soboto zdravilo 1244 bolnikov oz. 25 več kot dan prej. Od teh jih je 198 potrebovalo intenzivno nego, kar je eden več kot v petek.

Preberite še: Na Koroškem v soboto 85 novih okužb, Kacin: razmere v bolnišnicah stabilne, obvladane, pritisk popušča

Javila pa se je tudi direktorica Doma starejših Na Fari Stanka Vauh, ki je sporočila, da je stanje danes brez večjih posebnosti. “Pravkar smo prejeli informacijo s strani naše domske zdravnice, da se tudi večina stanovalcev počuti bolje. Na bolnišničnem zdravljenju sta zaradi okužbe dva stanovalca doma. Situacija je pod nadzorom in se obvladuje,” je razložila v sporočilu za javnost. Dodala je še: “Nedeljski dan bodo stanovalci preživeli zopet v Domu in z vami, spoštovani svojci, so lahko povezani preko telefonov in video klicev. Kmalu pa bodo za nami tudi ti težki dnevi in svoji dragim boste lahko zopet pogledali v živo v oči ter jim stisnili roko, jih pobožali in objeli.”

Preberite še: Število okužb v prevaljskem domu še naprej narašča, dva stanovalca sta umrla

VIR: SBSG, Covid-19 sledilnik, Dom Na Fari

Dogodki