Search
Close this search box.

V Slovenj Gradcu zabeležili rekorden obisk zadnje sezone na obstoječem bazenu

Letošnja, zadnja sezona na letnem kopališču v Slovenj Gradcu je bila rekordna.

V. d. direktorice Javnega zavoda Spotur Marija Lah je povedala, da je bila letošnja sezona zelo dobra, saj so zabeležili več kot 8. 200 obiskovalcev, kar je največ odkar s kopališčem upravlja njihov zavod. Obisk odraslih se skozi leta povečuje, letošnje razmerje je bilo 60% otrok in 40% odraslih. Skupno so v zadnjih desetih letih zabeležili nekaj več kot 60. tisoč obiskovalcev. Dodala je še, da po uspešno zaključeni sezoni z veseljem čakajo na nov bazenski kompleks.

Letošnje leto je bilo rekordno.
FOTO: Letno kopališče Slovenj Gradec

Letno kopališče v Slovenj Gradcu, v takšni obliki kot je bilo skoraj 82 let, se poslavlja. Za dve leti zapira svoja vrata, saj se bodo lotili temeljite obnove. MO Slovenj Gradec že kmalu pričenja z gradnjo novega zimsko-letnega bazenskega kompleksa, kako bo izgledal si poglejte TUKAJ.

Na bazenu so se skozi poletje odvijale razne aktivnosti, delavnice za otroke, počitniško varstvo, slackline delavnice, ipd. Za zaključno prireditev Zadnji čof v bazen pa so se združila društva in organizacije, ki so v zgodovini največkrat organizirala prireditev na kopališču.

Razpis za izvajalca gradbenih del za bazenski kompleks je že bil objavljen. Ker pa želijo pridobiti čimveč konkurenčnih ponudb pa so razpis podaljšali do 19. septembra, je pojasnil slovenjgraški župan g.Tilen Klugler. Na podatke o številu prijav in o izbranem izvajalcu še čakamo.

Bazenski kompleks, ki naj bi bil zgrajen do leta 2020.
FOTO: Arhiv MOSG