Search
Close this search box.

V Slovenj Gradcu za vikend pestro dogajanje, med drugim tudi stand up večer

Ta vikend vabljeni mestno jedro Slovenj Gradca na številne prireditve ob začetku novega šolskega leta.

Tudi ta vikend vas mesto Slovenj Gradec vabi na kar nekaj dogodkov. Obetajo se pravi poletni večeri. Vabljeni, da se udeležite katerega izmed njih.

Spored v petek, 1. septembra 2023

Ob 17.00 uri vabi Čajnica Peč na Funnky zabavo z DJ Dj Schmon. Več informacij najdete TUKAJ.

Na Trgu svobode pripravljajo od 19.00 ure dalje imenitno modna revija lokalov mestnega jedra, kjer bodo predstavili produkte in izdelke lokalov, ki delujejo v središču mesta.

Prireditev se letos povezuje z glasbenim nastopom mladih, manj mladih, poznanih in nepoznanih, vsekakor pa presenetljivih interpretov jazz glasbe z naslovom “Zemlja pleše catwalk“.

Spored v soboto, 2. september 2023

Koroški pokrajinski muzej, Muzej Slovenj Gradec vas v soboto, 2. septembra 2023, ob 10. uri vabi v atrij Rojstne hiše Huga Wolfa, Glavni trg 40, Slovenj Gradec na Jazz café pri Wolfu.

Sobotno dopoldne je odlična priložnost za druženje ob vrhunski kavi in prijetni glasbi. Vabljeni na degustacijo Wolfove kave in drugih kavnih napitkov, ki jih bo za vas pripravila pražarna Escobar. Za glasbeno vzdušje bodo poskrbeli člani skupine Birds of unknown: Patricija Škof (vokal), Tibor Pernarčič (tenor saksofon) in Tilen Beigot (kitara).

Hugo je zelo rad pil dobro kavo. Doma si jo je lahko privoščil po mili volji, ker je oče, ki je sovražil nakupe po malem, iz Trsta naročil kave in riža po celo balo. (Modesta Wolf-Strahser, Spomini na dom)

Ekipa SwinGradca in “Eddie Luis Swing Orchestra” vabita na 5. izvedbo SwinGradca, ki bo po vseh naravnih nesrečah na Koroškem, obarvan dobrodelno.

Odločili so se program festivala strniti na en večer, dogajanje bo v soboto 2. septembra od 18:00.Z Eddiejem Luisom in z njegovo mednarodno 12-člansko zasedbo, ter skupaj z swing družino širom Slovenije in sosednjih držav, želijo poskrbeti za zbiranje dobrodelnih sredstev na večeru izvrstne glasbe in dobre energije.

Ob 18ih se odpre prizorišče, kjer boste lahko do koncerta uživali v ob slaščicah, pijačah in prigrizkih, tudi plesne glasbe ne bo manjkalo. Zasedba “Eddie Luis Swing Orchestra”, začnejo s koncertom ob 19:30.

Vstopnine ni. Le darovi za poplavljene. Vse kar se bo na dogodku dobrodelno zbralo bo namenjeno, da konkretno pomagajo dvema poplavljenima Koroškima družinama.

Royal Caffé in Ars Cafe Mestna Kavarna tradicionalno prirejata STAND UP VEČER kot zaključek programa Poletje v mestu. S pričetkom ob 18.00 uri z glasbo pri na odru pri konju ter BBQ Street food Stara Pošta ob 20.00 uri sledi Stand up večer.

Na Stand up večeru bodo nastopili stand up komiki: Gašper Bergant, Matic Kokošar ter Aljaž Poredoš, ki zagotavljajo, da smeha ne bo manjkalo.

Čajnica Peč vas ob 20.00 uri vabi na Koncert Time Keeber.

Time Keeper je mlad power trio iz kreativne cone Vrtojba na Goriškem. Zasedba je nastala v času drugega koronskega vala (april 2021) z željo po raziskovanju in ustvarjanju preproste, udarne a hkrati jazzovsko sočne avtorske glasbe. Pri tem poskušajo ostati odprti do večine žanrov, ki izvirajo iz bluesa, ter tako ohranjajo širok spekter glasbe, ki jo ustvarjajo.

Jaša Krkoč – Guitar, vocals
Andrej Batič – Bass, vocals
Jaka Podgornik – Drums

Program, nedelja 3. september 2023

Vabljeni na bolšji sejem, ki nastaja v organizaciji nevladnih organizacij in v sodelovanju z JZ Spotur. Prodaja se le rabljena roba, tisti, ki želite prodajati pa pridite malo pred začetkom.
Se vidimo v nedeljo, 3. septembra, od 8. do 12.00.

Vabljeni, da se udeležite katerega izmed dogodkov. Verjamemo, da se bo za vsakega našlo nekaj.

Vir: Visit Slovenj Gradec.si

Ta vikend vabljeni mestno jedro Slovenj Gradca na številne prireditve ob začetku novega šolskega leta.