Search
Close this search box.

V Slovenj Gradcu s slovesnostjo počastili Gandhijev rojstni dan (VIDEO in FOTO)

Danes so se v Slovenj Gradcu poklonili indijskemu državnemu prazniku, rojstnemu dnevu Mahatma Gandija.

VIDEO: Kratka slovesnost v Slovenj Gradcu

2. oktober 1869 je datum rojstva Mahatme Gandhija, čigar spomenik je Slovenj Gradcu podarila Indija. Vsako leto, ob indijskih državnih praznikih, rojstnem dnevu (2. oktobra) in dnevu smrti (30. januarja) mirovnika in misleca Gandhija k spomeniku položijo venec, slovesnosti pa se običajno udeleži tudi veleposlaništvo Indije v Sloveniji. In tako je bilo tudi danes, ko je indijska veleposlanica, Nj. Eksc. Namrata S. Kumar obiskala Slovenj Gradec in prisostvovala krajši slovesnost položitve venca z nagovorom pri Gandhijevem spomeniku.

Na današnji slovesnosti sta kot slavnostna govornici nastopili Nj. Eksc. Namrata S. Kumar, veleposlanica Indije v Republiki Sloveniji in Martina Šisernik, podžupanja MO Slovenj Gradec. Dogodka pa se je med drugim udeležil tudi podžupan dr. Peter Pungartnik.

Nekdanji politik, odvetnik in aktivist Mahatma Gandhi slovi kot eden glavnih tvorcev sodobne Indije, njegove ideje pa so marsikje po svetu še kako žive in aktualne še danes. Tako kot na primer le ena iz množice njegovih (naj)bolj znanih modrih misli: »Kjer je ljubezen, tam je življenje.«

Dogodki

Danes so se v Slovenj Gradcu poklonili indijskemu državnemu prazniku, rojstnemu dnevu Mahatma Gandija.