Search
Close this search box.

V Slovenj Gradcu najeli posojilo za dva že odobrena projekta, ker jim država ni nakazala denarja

Trenutno največja projekta v slovenjgraški mestni občini sta gradnja bloka neprofitnih stanovanj in gradnja bazenskega kompleksa s parkom urbanih športov. Gradnja blokov se zaključuje, tudi gradnja bazenskega kompleksa poteka nemoteno, se pa zatika pri financiranju, saj od države ne prejemajo sredstev. Tako so se morali na občini zadolžiti že za skoraj dva milijona evrov.

Včeraj je v Slovenj Gradcu potekala novinarska konferenca, na kateri je slovenjgraški župan Tilen Klugler predstavil zadnje aktivnosti in aktualne projekte, ki se odvijajo na območju Mestne občine Slovenj Gradec. Tiskovna konferenca je potekala v prenovljeni dvorani Kulturnega doma Slovenj Gradec, sledil pa je tudi ogled gradnje bloka neprofitnih stanovanj ter bazenskega kompleksa s parkom urbanih športov.

Preberite še: Tretja OŠ Slovenj Gradec bo dobila 1200 kvadratnih metrov novih prostorov, Kulturni dom v Slovenj Gradcu s prenovljeno dvorano, obeta se tudi prizidek k Tretji OŠ

VIDEO: Župan Tilen Klugler o gradnji bloka neprofitnih stanovanj in gradnji bazenskega kompleksa s parkom urbanih športov:

Gradnja bazenskega kompleksa s parkom urbanih športov poteka nemoteno in skladno z načrtom. Z delom naj bi zaključili spomladi prihodnje leto, junija pa načrtujejo uradno otvoritev. Kot je pojasnil župan bo park urbanih športov grajen sočasno z ureditvijo zunanje okolice, sodelujejo pa tudi z vodarji, saj urejajo tudi brežino reke Mislinje na tem območju, gradili bodo tudi nov most. Bazenski kompleks z zunanjim in notranjim bazenom bo, kot je že znano omogočal še obisk savne, fitnesa, otroške igralnice in bara.

FOTO: Gradnja bazenskega kompleksa s parkom urbanih športov:

Gradnja bloka, kjer bo na voljo 54 neprofitnih stanovanj, je po besedah župana v zaključni fazi. V notranjosti izvajajo zaključna dela, maja ali najpozneje junija bodo lahko ključe predali novim najemnikom. Kot je še dodal župan so že uredili listo prejemnikov stanovanj.

FOTO: Gradnja bloka neprofitnih stanovanj:

Župan Klugler pa je kot največji problem pri obeh investicijah izpostavil sofinanciranje oziroma financiranje iz strani države, saj še vedno niso dobili sredstev. “To pomeni, da moramo vsa sredstva, kar je približno 1,8 milijona, “zalagati” sami,” je dejal župan in dodal, da resnično upa, da bodo s strani ministrstva za okolje in prostor sredstva čimprej prejeli. Ob tem je izpostavil, da se boji, da bo občina v nasprotnem primeru nelikvidna. Najeli so že dve likvidnostni posojili, da lahko sproti poravnajo vse obveznosti do izvajalcev. Vodja oddelka za negospodarske dejavnosti na občini Darko Sagmaister je ob tem dodal, da na sredstva za bazen čakajo že od podpisa pogodbe, to je bilo novembra lani, sredstva za bloke pa so v lanskem letu prejemali z zamudo, potem so se ustavila. Pri bloku imajo trenutno za 776 tisoč evrov odprtih terjatev, je še pojasnil Sagmaister. Zakaj občina še do danes ni prejela sredstev smo povprašali tudi pristojno ministrstvo, na odgovor še čakamo.

Preberite še: VIDEO: Župan MO Slovenj Gradec predstavil aktualne projekte

Dogodki