Tretja OŠ Slovenj Gradec bo dobila 1200 kvadratnih metrov novih prostorov

Med pomembne načrtovane prihodnje naložbe v MO Slovenj Gradec spada prizidek k Tretji osnovni šoli Slovenj Gradec. Šola, ki otroke in mladostnike izobražuje po prilagojenem programu, nove prostore nujno potrebuje, je na včerajšnji novinarski konferenci poudaril župan. Občina pa je bila, kot kaže, zelo uspešna s prijavo na letošnji razpis za dodelitev sredstev ministrstva za izobraževanje.
167059495_1177338046050621_2205906368014964639_n

VIDEO: Izjava župana MO Slovenj Gradec Tilna Kluglerja

S prijavo, ki so jo na občini uspeli v celoti pripraviti v zgolj mesecu dni, se je namreč po županovih besedah med vsemi prijavljenimi projekti iz vse Slovenije uvrstila na 4. mesto po preliminarnem vrstnem redu, ki ga je določilo ministrstvo. Ob tem se je župan zahvalil vsem strokovnim službam, da jim je v tako kratkem času uspelo pripraviti vso dokumentacijo, ki vsebuje vse pogoje za prijavo na razpis.

Naložba v prizidek k Tretji OŠ, ki bi prinesla dodatnih 1200 kvadratnih metrov različnih uporabnih površin, je v celoti vredna 1,5 milijona evrov. Župan pričakuje, da bodo od države zanjo prejeli en milijon evrov. Sklepi bodo izdani v kratkem. V poletnem času načrtujejo podpis pogodbe z izvajalci gradnje. Izgradnja pa naj bi se začela predvidoma v jeseni.

Kot je dejal župan, gre za več fazni projekt. V prvi fazi bodo pridobili dobrih 1200 novih kvadratnih metrov šole, s čimer bodo pridobili nujno potrebne prostore, ki jih potrebujejo za kvalitetno izvajanje dejavnosti (učilnica za likovni pouk, glasbeni pouk, tehnični pouk, 8 učilnic za navaden pouk, sobo za usmerjanje, kabinete za učitelje) in jedilnico. V zgornje prostore bodo preselili tudi knjižnico. V projekt je vključena tudi vsa oprema učilnic. V drugi fazi pa je v načrtu nova manjša telovadnica, ki ni zajeta v tem projektu in bo prišla na vrsto v naslednjih letih.

Župan je še omenil, da so na razpis prijavili tudi projekt prizidka Podgorje, vendar je po njegovih besedah ministrstvo odločilo, da sofinancira en objekt. Podgorje na 67 mestu. Občina je morala namreč določiti prioriteto in to je Tretja OŠ Slovenj Gradec. Sicer je po besedah župana teoretično možno, da bi bil projekt s strani ministrstva tudi sprejet, če bi bili nekateri projekti neustrezni, nepopolni … Ampak je malo možnosti.

Dogodki

Kaj bomo danes jedli?

Več iz istega kraja

Več iz iste kategorije

Ostani na tekočem

Prijavi se na naše e-novice

Prejmite dnevno sveže ter pomembnejše novice v vaš e-poštni predal.