Search
Close this search box.

V Slovenj Gradcu bodo odprli gibalni park

V Slovenj Gradcu odpirajo gibalni park, ki je novost v našem prostoru. Najdemo ga ob kolesarski stezi v Turiški vasi, namenjen pa je vsem generacijam.

FOTO: Arhiv MOSG

Zamisel so župan Andrej Čas in svetnice ter svetniki občinskega sveta MOSG dobili lani ob obisku avstrijskih obmejnih občin. Na pobudo župana so si namreč tam ogledali primere dorih praks v lokalnih skupnostih. V občini Gomilnica/Gamlitz so spoznali zanimivo projektno rešitev gibalnega (motoričnega) parka za mladino in starejše. Po njihovem zgledu so s sredstvi v višini 13.000 EUR postavili podoben park, neposredno ob kolesarski stezi na območju Turiške vasi.

FOTO: Arhiv MOSG

Park bo dodatno popestril rekreativno ponudbo, izjemno domiselna in uporabna igrala, ki jih je med prvimi preizkusil župan, bodo s pridom uporabljali pohodniki, kolesarji in drugi rekreativci, ter seveda najmlajši in njihovi starši ter stari starši. Igrala je izdelalo podjetje Prizma les domačega podjetnika Janeza Smrekarja. Motorično-gibalni park bodo uradno odprli v petek, 6. julija 2018, ob 17. uri.

Dogodki