Search
Close this search box.

V Slovenj Gradcu bodo mobilne cepilne enote obiskale vaške skupnosti

Ker želijo v Slovenj Gradcu pričakati jesen pripravljeni in kot pravijo, epidemije še ni konec, so se pristojni odločili, da cepljenje približajo vsem občankam in občanom. Tako se bo v naslednjih dneh na pot po vaških skupnostih podala mobilna enota.

Zoperstavljanje covidu in epidemiji še ni končano. V Mestni občini Slovenj Gradec smo zato v luči približanja in zagotavljanja dostopnosti cepljenja prav vsem občanom v mestu in na podeželju, organizirali sestanek s predsedniki vaških skupnosti in mestnih četrti, na katerem smo se dogovorili, da bomo v sodelovanju z našim Zdravstvenim domom Slovenj Gradec, v lokalnih okoljih omogočili cepljenje vsem, ki so se zanj odločili, pa jim je pot do zdravstvenih centrov ali cepilnih točk otežena,” so v sporočilu za javnost zapisali na spletni strani MO Slovenj Gradec.

Mobilna enota prijaznih zdravstvenih delavcev bo tako vaške skupnosti obiskala v mesecu juliju dvakrat, in sicer 20. in 28. julija 2021, po naslednjem razporedu:

20. julij 2021:

  • na Legnu, v gasilskem domu, od 13.00 do 13.45 ure,
  • v Pamečah (tudi za VS Gradišče), v gasilskem domu, od 14.00 do 14.45 ure,
  • na Selah, v prostorih VS, od 15.00 do 15.45 ure,
  • v Podgorju, v Kulturnem domu, od 16.00 do 16.45 ure,
  • v Šmiklavžu, v prostorih OŠ, od 17.00 do 17.45 ure ter,
  • v Razborju, pri OŠ, od 18.30 do 19.30 ure.

28. julija bodo cepljenja potekala

  • v Radušah (tudi za VS Stari trg), v gasilskem domu, od 13.00 do 13.45 ure,
  • v Šmartnem, v gasilskem domu, od 14.00 do 14.45 ure in
  • v Turiški vasi, v gasilskem domu, od 15.00 do 15.45 ure.

Prebivalci mestnih četrti lahko za cepljenje obiščejo katerokoli od navedenih lokacij v objavljenih terminih.

Za cepljenje na terenu so potrebne predhodne prijave na telefonski številki 070 529 336, saj je potrebno zagotoviti terensko hrambo in distribucijsko razpoložljivost ustreznih količin cepiva.

Na voljo bosta cepivi Johnson & Johnson (Janssen) in Pfizer/BioNTech (Comirnaty).

Pri tem na MO Slovenj Gradec še dodajajo, da čeprav je Koroška ena od najbolje precepljenih regij, nam do kolektivne odpornosti manjka še precej odstotkov. “Zato vas vljudno vabimo, da se v želji po normalizaciji razmer vsaj na nivoju mestne občine in nenazadnje tudi regije ter v upanju na karseda sproščeno in zdravo jesen, vabilu odzovete in s tem poskrbite za svoje zdravje in zdravje svojih bližnjih,” so še navedli. Z aktivnostmi pa bodo nadaljevali tudi v mesecu avgustu in septembru.

“Vsekakor pa so vam, kot doslej, na voljo enote in termini za cepljenje v okviru cepilnega centra Zdravstvenega doma Slovenj Gradec. Odslej je cepljenje možno tudi na točki za odvzem brisov, vse informacije, svetovanje in naročanje pa so občankam in občanom na voljo tudi v svetovalni točki večgeneracijskega centra Andeški hram na glavnem trgu, kjer bodo pomagali tistim, ki imajo težave pri elektronskem naročanju ali pridobivanju potrdil,” se še spomnili na MO Slovenj Gradec,

Vir: MO Slovenj Gradec

Ker želijo v Slovenj Gradcu pričakati jesen pripravljeni in kot pravijo, epidemije še ni konec, so se pristojni odločili, da cepljenje približajo vsem občankam in občanom. Tako se bo v naslednjih dneh na pot po vaških skupnostih podala mobilna enota.