V Slovenj Gradcu bo čistilna akcija

slovenj gradec

V Slovenj Gradcu bo potekala čistilna akcija.

Mestna občina Slovenj Gradec se pridružuje skupni očiščevalni akciji slovenskih mestnih občin, ki bodo vsaka v svojem okolju, v sredo 29. aprila 2020, od 8. ure dalje, organizirala skupne čistilne akcije, ki jih posvečajo letošnjemu svetovnemu dnevu Zemlje, ki smo ga praznovali 22. aprila.“Z dogodkom želijo mestne občine ne le obeležiti dan Zemlje, ampak tudi krepiti povezanost družbene skupnosti in zavest o skrbi za čisto okolje.”

“Zakorakajmo v pomlad in poletje v čistem, zdravem in lepem Slovenj Gradcu in njegovi okolici.”

Na občini so povedali: “Čeprav vsi delujemo v nekoliko spremenjenih okoliščinah, lahko ob upoštevanju varnostnih ukrepov za preprečevanje okužbe s Covid-19, čistilno akcijo vendarle izpeljemo ter poskrbimo za čisto okolje.” ter pojasnili, bo čistilna akcija potekala v vseh ožjih lokalnih (vaških skupnostih in mestnih četrtih) ali delovnih okoljih, ki bodo organizirala aktivnosti ter določila postopke in načine varne izvedbe čistilne akcije. Pri akciji pa je seveda potrebno upoštevati zdravstvena priporočila Nacionalnega inštituta za javno zdravje o ustreznih odmikih in uporabi zaščitnih sredstev, v primeru skupinskih očiščevalnih aktivnosti.

“Naše vabilo pa je namenjeno tudi posameznicam ali posameznikom, ki lahko ob sprehodih v naravi z rokavicami pobirate odpadke in smeti ter jih varno odvržete v ustrezne posode, kontejnerje ali na deponijah, kadar gre za večje odpadke.” so še dodali.

Za lažjo organizacijo in informacij glede zbirnega mesta pa se obrnite na predsednika mestne oziroma vaške skupnosti.

Več si preberite na Facebook strani dogodka tukaj.

Preberite še: Ponovno se odpirata zbirna centra Pameče in Dolže, Komunalni delavci delajo tudi, ko je večina države obstala.

Več iz istega kraja

Več iz iste kategorije

Ostani na tekočem

Prijavi se na naše e-novice

Prejmite dnevno sveže ter pomembnejše novice v vaš e-poštni predal.