Search
Close this search box.

V Sloveniji smo dobili specialistično očesno ambulanto za male živali

Pred dnevi je v Sloveniji z delom pričela prva specialistična očesna ambulanta za male živali.

Ambulanta se nahaja v Ljubljani, odprl pa jo je dr. vet. med. Tadej Zemljič, že do sedaj poznan vrhunski strokovnjak za očesne bolezni pri malih živalih, ki je svoje delo opravljal v različnih veterinarskih ambulantah po Sloveniji. Pridobitev so z veseljem pozdravili mnogi skrbniki in ljubitelji živali: “Z veseljem delimo dobro novico, da se je odprla specialistična očesna ambulanta za živali. Res smo veseli, da v Sloveniji prepoznavamo pomembnost tudi specialističnega zdravljenja živali,” so zapisali na Facebook strani Društva za zaščito živali Kranj.

Ambulanta se nahaja v Šiški, na Milčinskega ul. 62, v Ljubljani. Spletna stran je trenutno še v izdelavi, zato se za nadaljnje informacije in naročila lahko obrnete na telefon 031 550 520.

V ponedeljek in četrtek je ambulanta odprta med 9. in 13. uro ter med 15. in 19. uro, v torek, sredo in petek med 9. in 16. uro.

Dr. vet. med., dipl. ECVO Tadej Zemljič je diplomiral leta 1996 na ljubljanski veterinarski fakulteti, kjer je ostal tri leta. Po diplomi se je intenzivno ukvarjal z veterinarsko oftalmologijo, ki ga je že od nekdaj zelo zanimala. Strokovno se je usposabljal na veterinarskih fakultetah na Dunaju, v Leipzigu in Utrechtu ter v ZDA na veterinarskih fakultetah Columbia v zvezni državi Missouri, Raleigh v Severni Karolini in Columbusu v Ohiu, ter na zasebni veterinarski oftalmološki kliniki v San Franciscu v Kaliforniji in v mestu Greensboro v Severni Karolini. V letih od 2008 do 2011 je opravljal specializacijo v okviru Evropske šole veterinarskih oftalmologov (European College of Veterinary Ophthalmologists) na veterinarskih fakultetah v Zurichu, Columbusu v Ohiu v ZDA ter na zasebni specialistični veterinarski kliniki v Chemnitzu v Nemčiji. Marca leta 2012 je opravil specialistični izpit in pridobil naziv evropski specialist iz veterinarske oftalmologije (Dipl ECVO).

VIR: Pes moj prijatelj, mojvet.si

Dogodki

Več iz istega kraja