Search
Close this search box.

V Sloveniji okuženih že preko 180 oseb. Kako je na Koroškem?

Slovenija je 12. marca zaradi naraščanja števila primerov okužb z novim koronavirusom razglasila epidemijo. Do 14. ure danes je bilo v Sloveniji potrjenih 181 okužb s koronavirusom. Opravljenih je bilo 5369 testiranj. 

Po zadnjih podtakih je med okuženimi tudi Korošec, s stalnim prebivališčem na ravnah, vendar ne živi v domačem kraju.

Iz doma starejših občanov v Metliki pa so sporočili, da so danes ob 9.20 prejeli zadnje rezultate vseh odvzetih brisov. Na novi koronavirus je pozitivnih sedem stanovalcev in pet zaposlenih. Vsi okuženi stanovalci so premeščeni v oskrbo na kliniko Golnik, poroča Dolenjski list. Med tem naj bi bilo trenutno na infekcijski kliniki v Ljubljani hospitaliziranih 16 ljudi, med njimi se trije zdravijo na intenzivnem oddelku.

Po podatkih STA so na Postojnskem doslej zabeležili tri obolele za koronavirusom, zaradi stika z njimi pa je v karanteni 11 oseb.

Pri tem naj še omenimo, da je nova vlada na petkovi seji ustanovila Krizni štab za zajezitev in obvladovanje epidemije COVID-19 ter opravila širšo razpravo o ukrepih za zajezitev epidemije. Po seji se je preko Twitterja oglasil Janez Janša, ki je zapisal “Za nami je dolga in naporna nočna seja Vlade RS, ki je bila hkrati konstitutivna in krizna. Velika hvala ministrski ekipi in vsem ostalim sodelavcem GS vlade, kabineta in koalicijskih strank za vzdržljivost in da so nam omogočili pogoje za začetek dela.” Kakšne ukrepe so sprejeli Bo znano v kratkem. Več o tem si lahko prebrete TUKAJ.

Danes so iz Nacionalnega inštituta za javno zdravje tudi sporočili, da so ob epidemiološkemu poizvedovanju primera obolelega z boleznijo Covid-19, ki jo povzroča novi koronavirus Sars-cov-2, ugotovili, da je bila na letalu Turkish Airlines, let številka 1061, ki je pristalo v Ljubljani 10. 3. 2020, ob 8. 45, covid19 pozitivna oseba. Več o tem, si lahko preberete TUKAJ.

Več informacij sledi po 15. uri, ko je sklicana novinarska konferenca.

Dogodki