Search
Close this search box.

Z letalom v Slovenijo pripotoval potnik, okužen s koronavirusom

Iz Nacionalnega inštituta za javno zdravje so sporočili, da so ob epidemiološkemu poizvedovanju primera COVID-19 ugotovili, da je bila na letalu Turkish Airlines, let številka 1061, ki je pristalo v Ljubljani 10. 3. 2020, ob 8. 45, covid19 pozitivna oseba.

Potnike, ki so bili na omenjenem letu pozivajo, naj skrbno opazujejo svoje zdravstveno stanje in se ob pojavu slabega počutja, znakov okužbe dihal ali vročine, po telefonu posvetujejo z zdravnikom. 

Svetujejo tudi, da že pred pojavom morebitnih simptomov dosledno upoštevajo higenske nasvete in nasvet o zmanjšanju socialnih stikov, ki bi vodili v prenos okužbe (predvsem omejijo tesnejše stike na razdalji manjši od 1,5 m).

Pri tem naj še omenimo, da je nova vlada na petkovi seji ustanovila Krizni štab za zajezitev in obvladovanje epidemije COVID-19 ter opravila širšo razpravo o ukrepih za zajezitev epidemije. Po seji se je preko Twitterja oglasil Janez Janša, ki je zapisal “Za nami je dolga in naporna nočna seja Vlade RS, ki je bila hkrati konstitutivna in krizna. Velika hvala ministrski ekipi in vsem ostalim sodelavcem GS vlade, kabineta in koalicijskih strank za vzdržljivost in da so nam omogočili pogoje za začetek dela.” Kakšne ukrepe so sprejeli Bo znano v kratkem. Več o tem si lahko prebrete TUKAJ.