V Sloveniji doslej zdravljenje zaradi covida-19 potrebovalo 73 cepljenih bolnikov

V slovenskih bolnišnicah se je zaradi okužbe z novim koronavirusom doslej zdravilo 73 bolnikov, ki so bili cepljeni proti covidu-19. Necepljenih bolnikov pa je bilo doslej 3170, je zapisano na straneh Nacionalnega inštituta za javno zdravje (NIJZ).
hospital-840135_1920 bolnica pljučnica

NIJZ podatke zbira tudi po posameznih tednih. Zadnji podatki so na voljo za obdobje od 9. do 15. avgusta. Takrat je bilo z resno akutno okužbo dihal hospitaliziranih 27 necepljenih covidnih bolnikov in trije cepljeni.

V bolnišnicah se po podatkih Sledilnika za covid-19 danes zdravi 86 bolnikov. Od tega 52 v UKC Ljubljana, 24 v UKC Maribor, šest v bolnišnici Celje in štiri na Kliniki Golnik.

Preberite tudi: Načrt odpiranja covidnih oddelkov v slovenskih bolnišnicah: Od ponedeljka velja peta faza, v tretji se covidnim bolnišnicam pridruži tudi slovenjgraška

V UKC Maribor se na akutnem oddelku zdravi 16 bolnikov, njihova povprečna starost je 62,6 leta. Intenzivno zdravljenje potrebuje osem pacientov, ki so v povprečju stari 63,1 leta, so sporočili iz UKC Maribor.

Dogodki

Kaj bomo danes jedli?

Več iz istega kraja

Več iz iste kategorije

Ostani na tekočem

Prijavi se na naše e-novice

Prejmite dnevno sveže ter pomembnejše novice v vaš e-poštni predal.