Search
Close this search box.

V sklopu Evropskega tedna mobilnosti aktivno tudi v Slovenj Gradcu (FOTO)

Slovenj Gradec tudi letos, med 16. in 22. septembrom, sodeluje v najbolj razširjeni kampanji za spodbujanje trajnostne mobilnosti.

Aktivnosti znotraj kampanje, v sodelovanju z Mestno občino Slovenj Gradec, realizirajo društvo Varno aktivnih poti, zavod Ekopren, raum AU, Mladinski center Dravograd, Mladinski svet Slovenj Gradec, Druga osnovna šola Slovenj Gradec, Prva osnovna šola Slovenj Gradec, PŠ Pameče-Troblje, osnovna šola Šmartno, OŠ Podgorje, Inštitut za politike prostora in podjetje RollJet.

Letošnji Evropski teden mobilnosti, ki se bo odvijal ta teden vse do nedelje, bo k zmanjševanju prometa v mestih in s tem k čistejšemu okolju klical s sloganom Gremo peš!. Želi nas spodbuditi, da v svoje vsakdanje opravke vključimo hojo in prevozna sredstva, ki so prijazna tako za koristnike, kot za naravo.

In tudi slovenjgraški dogodki – Pešbus, Parkirni dan, Aktivno v šolo, Spretnostni poligoni za vožnjo s skirojem in S kolesom v mesto – ki se odvijajo po osnovnih šolah ter v mestnem jedru Slovenj Gradca zasledujejo prav te smernice.

Nagradna igra: Nagradna igra! V okviru akcije “S kolesom v mesto” podarjamo dve majici

Dogodki