Search
Close this search box.

V Šentjanžu pri Dravogradu nov vrtec, na Koroškem pri kraju tudi dve drugi večji naložbi

V Šentjanžu pri Dravogradu so danes malčke sprejeli v nov vrtec, v katerem je prostora za 120 otrok. Občina je naložbo, vredno 1,8 milijona evrov, izvedla v javno-zasebnem partnerstvu. Kmalu bo vrata za šolarje in druge odprla tudi nova športna dvorana v Breznu, predvidoma konec oktobra pa tudi prvi novi prostori Šolskega centra Slovenj Gradec.

Občina Dravograd je novi vrtec v Šentjanžu zgradila v sodelovanju z zasebnim podjetjem SGP Pokeržnik, ki mu bo občina 15 let plačevala uporabnino, nato pa bo vrtec prešel v njeno last. V vrtcu je prostora za šest oddelkov, ima pa še kuhinjo, pisarniški del in druge spremljajoče prostore ter urejeno okolico.

V tem šolskem letu je v vrtec vpisanih 106 malčkov, skupno pa je v vrtcu prostora za 120 otrok, je za STA danes povedala županja Občine Dravograd Marijana Cigala. Na občini, še posebej pa v kraju, so po njenih besedah s pridobitvijo zelo zadovoljni, kljub želji krajanov pa se občina zaradi okoliščin ob pojavu novega koronavirusa za zdaj ni odločila za slovesnost ob odprtju vrtca.

Preberite še: Tako so občani poimenovali nov vrtec v Šentjanžu pri Dravogradu, V takšnih prostorih bodo uživali malčki v novem vrtcu Kronica.

Trenutno se na Koroškem zaključujeta še dve večji naložbi na področju šolstva. V Breznu so poleg osnovne šole zgradili novo športno dvorano, vredno 3,5 milijona evrov. Zanjo je Občina Podvelka od šolskega ministrstva prejela 486.000 evrov, od Eko sklada si obeta 520.000 evrov, nekaj sredstev ima občina na voljo v proračunu, za 1,8 milijona evrov pa se je zadolžila.

Izvajalec del Pomgrad mora odpraviti še nekatere pomanjkljivosti, nato pa bodo šolarji in drugi uporabniki lahko dvorano začeli uporabljati predvidoma čez deset dni. Uporabno dovoljenje so sicer že pridobili, je za STA danes povedal podvelški župan Anton Kovše.

Zaključuje pa se tudi prvi del vlaganj v nove prostore Šolskega centra Slovenj Gradec. Novo telovadnico in lesarske delavnice naj bi začeli uporabljati predvidoma konec oktobra, je danes povedala direktorica Šolskega centra Slovenj Gradec Gabrijela Kotnik. Medtem je v teku že druga faza naložbe, saj že gradijo tudi novo stavbo šole, ki naj bi bila zaključena prihodnje leto.

Naložba v nove prostore Šolskega centra Slovenj Gradec, vredna 14,9 milijona evrov, je trenutno največja naložba v srednješolsko izobraževanje v Sloveniji. Večino sredstev za gradnjo zagotavlja ministrstvo, del prispeva Eko sklad, zemljišča pa je odstopila Mestna občina Slovenj Gradec.

Dogodki