Search
Close this search box.

V takšnih prostorih bodo uživali malčki v novem vrtcu Kronica

Vse bližje je dan, ko bodo malčki prvič prestopili prag novega vrtca v Šentjanžu pri Dravogradu.

Županja občine Dravograd Marijana Cigala je povedala: “Veseli smo in ponosni, da s 1. septembrom, 2020 v Šentjanžu odpiramo nov vrtec “Kronico”. Dogodek smo želeli obeležiti s svečano otvoritvijo in druženjem, vendar smo se glede na trenutno zdravstveno situacijo v skladu s priporočili in veljavnimi ukrepi z namenom preprečevanja širjenja okužbe s koronavirusom SARS-CoV -2 odločili, da otvoritev vrtca prestavimo na čas, ko bodo razmere ugodnejše.”

Vsem malčkom, ki bodo obiskovali “Kronico” pa je želela “prijetno in igrivo počutje v novih prostorih, staršem veliko zadovoljstva, ker bodo njihovi otroci v dobrih rokah in čudovitem okolju, vzgojiteljicam in ostalemu osebju vrtca pa uspešno delo in čim več medsebojnega razumevanja.”

Igralnica za prvo starostno obdobje z izhodom na pokrito igralno teraso.

Oglasil pa se je tudi dravograjski podžupan Tone Preksavec, ki je dodal: “Vse bližje je dan D za naše najmlajše. Vrtec Dravograd, enota Kronica v Šentjanžu pri Dravogradu, bo prvega septembra prvič odprla svoja vrata in medse sprejela naše najmlajše princeske in prince ter jim ponudila varno zavetje. Izjemno smo ponosni na to resnično veliko pridobitev za našo Občino.”

Preksavec je še povedal: “Kljub veliki želji, da ta dogodek obeležimo z ustrezno prireditvijo, smo se odločili, da zaradi vseh omejitev in tveganj, ki jih prinaša, le te ne izvedemo. Predvsem pa tudi zato, ker na ta dogodek ne bi mogli povabiti vseh vas, spoštovane Občanke in Občani. In brez vseh vas, Godbe, otrok in ostalih nastopajočih otvoritev enostavno ne bi bila prava.” Podžupan je dodal, da bodo prireditev poizkušali izvesti v jesenskem času, najverjetneje pa naslednje leto skupaj s praznikom KS Šentjanž pri Dravogradu.

Galerija.

“Upam, da sprejmete to razlago in hkrati opravičilo. O Vrtcu Kronica bo izdana posebna izdaja revije Stičišče in prispevek na naši Ktv Dravograd. Vsem otrokom in zaposlenim želim v novem vrtcu vse dobro, predvsem pa veliko igre, smeha in dobre volje.” je za konec povedal podžupan.

Vrtec Kronica v Šentjanžu pri Dravogradu:

VIR: FB Tone Preksavec, Občina Dravograd

Preberite še: Tako so občani poimenovali nov vrtec v Šentjanžu pri Dravogradu

Dogodki