Search
Close this search box.

V Šentjanžu otvorili prenovljene prostore krajevnega doma – Doma borcev Šentjanž

KS Šentjanž pri Dravogradu je bogatejša za prenovljene prostore v tamkajšnjem večnamenskem krajevnem domu ali kot mu rečejo domačini - Domu borcev Šentjanž. Zadovoljni in veseli so. Prostore pa bodo tudi v prihodnje s pridom uporabljali.

Danes, 6. septembra 2023, ob 16. uri, je potekala otvoritev prenovljenih prostorov večnamenskega krajevnega doma ali kot mu rečejo domačini “Doma borcev Šentjanž”.

Prenova doma je potekala v okviru projekta Na stičišču treh dolin. Partnerji le tega pa so bili: LAS MDD, Mestna občina Slovenj Gradec, Občina Dravograd, Javni zavod Dravit, PGD Šentjanž, PGD Radlje ob Dravi, PGD Šmartno pri Slovenj Gradcu in Krajevna skupnost Šentjanž.

KS Šentjanž pri Dravogradu povezuje mnoge zaselke in je pomemben del lokalne skupnosti. Slovi po povezanosti krajanov in krajank, ki se radi družijo na takšnih in drugačnih dogodkih ter prireditvah v kraju. Pomemben del druženja pa je tudi Dom borcev – večnamenski krajevni dom, ki si je po kar nekaj letih zaslužil prenovo, saj je to njihova stičiščna točka za druženja ter srečanja, ki krepijo složnost, povezanost in prijateljstva.

Za vse navzoče sta spregovorila tudi župan Občine Dravograd Anton Preksavec in predsednica KS Šentjanž Irena Vrhovnik.

Seveda pa bo prenovljeni večnamenski prostor za druženje in manjše dogodke pomembno prispeval tudi k razvoju turizma, saj je lokacija investicije v neposredni bližini družinam prijazne kolesarske steze Štrekna, ki se kasneje naveže na Dravsko kolesarsko pot, ki velja za eno najbolj urejenih v Evropi in skupaj povezujeta celotno območje LAS MDD. Obnovljeni prostor bo s tem postal še bolj privlačen. Župan Preksavec pa je dodal tudi, da se bodo trudili dodajati prenovljenemu krajevnemu domu dodatne vsebine.

Sledil je slavnostni prerez traku, ki so ga prerezali kot se spodobi župan Anton Preksavec, predsednica KS Šentjanž Irena Vrhovnik in Janez Rogina, predstavnik Društva borcev za napredek in razvoj Šentjanž.

Vsi prisotni so nato vstopili v dvorano ter si ogledali prenovljene prostore. Organizatorji pa so v okviru otvoritve pripravili tudi simpatičen kulturni program, ki je potekal v dvorani. Oder so tako otvorili učenca OŠ Šentjanž – Zara Šrimpf in Maks Kušej ter dijakinja Gimnazije Slovenj Gradec Tia Grubelnik.

Organizatorji Občina Dravograd, KS Šentjanž in ekipa Yagababe so pripravili tudi pogostitev za vse goste in popoldne se je razvilo v prijetno druženje. Zagotovo pa se bomo v Domu borcev prav kmalu srečali ob kakšni drugi priložnosti, saj kot je bilo slišati v prihodnje dogajanja ne bo manjkalo. Domačini so več kot zadovoljni in veseli nove pridobitve. Ponosni so, da se bodo odslej lahko družili in srečevali v prenovljenih prostorih, ki bodo zagotovo služili svojemu namenu in jih bodo tudi s pridom uporabljali. Program je povezovala domačinka Anja Vajde.

Dogodki

KS Šentjanž pri Dravogradu je bogatejša za prenovljene prostore v tamkajšnjem večnamenskem krajevnem domu ali kot mu rečejo domačini - Domu borcev Šentjanž. Zadovoljni in veseli so. Prostore pa bodo tudi v prihodnje s pridom uporabljali.