V SB Slovenj Gradec organizirajo še en cepilni dan za otroke in mladostnike

V SB Slovenj Gradec organizirajo, 30. 8. 2021, od 14.-16. ure drugi odprt cepilni dan za otroke in mladostnike od 12. leta starosti. Vabimo vse, ki bi se želeli cepiti proti covidu-19, da to možnost izkoristijo. Cepljenje bomo izvajali s cepivom Pfizer.

Ob tem vabijo vse, ki bi se želeli cepiti proti covidu-19, da to možnost izkoristijo. Cepljenje bodo izvajali s cepivom Pfizer. Predhodno naročanje ni potrebno, s seboj prinesite le zdravstveno izkaznico.

Iz regijske bolnišnice pa še sporočajo, da tudi sicer priporočajo vsem, ki še niso cepljeni, da možnost cepljenja izkoristijo čim prej, saj le tako omogočimo visoko zaščito proti okužbi in blažje prebolevanje v primeru okužbe.

“Potrebno je vedeti, da je dosežena dovolj visoka zaščita približno dva tedna po drugem odmerku cepiva, zato je ob trenutnem ponovnem slabšanju epidemiološke slike nujno opraviti cepljenje čim prej. S tem preprečimo lastno okužbo in bolezen v težji obliki, pa tudi širjenje na ostale, ranljive skupine oseb v naši okolici.”

Pri tem naj spomnimo, da so prvi cepilni dan za otroke in mladostnike izvedli že tudi 9. avgusta.

Vir: SB SG

Več iz istega kraja

Več iz iste kategorije