Search
Close this search box.

V raziskavi o razširjenosti koronavirusa odvzetih že več kot 1000 vzorcev

Do danes so v raziskavi o razširjenosti novega koronavirusa v Sloveniji odvzeli že več kot 1000 vzorcev. Kot kažejo zadnji podatki na spletni strani inštituta, so do 18.30 odvzeli 1029 vzorcev, od 3000 povabljenih pa je vabilo do zdaj sprejelo 1305 oseb.

Delo poteka 24 ur na dan, še posebej intenzivno je ob večerih, ko se ekipe vrnejo in je treba ustrezno obdelati odvzete vzorce. Predvidoma bodo vse teste odvzeli do konca prihodnjega tedna.

Novih podatkov o okužbah še ni, zato velja četrtkova številka, ko so na 622 odvzetih vzorcih okužbo potrdili pri eni osebi, ki je bila sicer že diagnosticirana pred enim mesecem.

Drugi del preiskave na krvnih vzorcih, ki se bo začela prihodnji teden, je po besedah predstojnika inštituta za mikrobiologijo in imunologijo Miroslava Petrovca v intenzivnih pripravah. Ob tem je z zadovoljstvom ugotavljal, da so vsi diagnostični testi na voljo.

V petek so sicer ob 1161 testiranjih našteli 15 okužb z novim koronavirusom, zabeležili pa so tudi eno novo smrtno žrtev, kažejo vladni podatki. Hospitaliziranih je bilo 77 oseb, od teh jih je 23 potrebovalo zdravljenje na intenzivni negi. Skupno so v Sloveniji do zdaj opravili 48.179 testiranj in našteli 1388 potrjenih okužb. Umrlo je 81 bolnikov s covidom-19.

Dogodki