V prvem roku na študij sprejetih 11.051 bodočih študentov, na FTPO Slovenj Gradec 16

FOTO: Fakulteta za tehnologijo polimerov Slovenj Gradec
Znani so rezultati prvega roka za vpis na dodiplomski in magistrski študij. Drugi prijavni rok bo potekal od 22. do 29. avgusta 2019.

Visokošolske prijavno-informacijske službe so objavile rezultate izbirnega postopka prvega prijavnega roka za slovenske državljane in državljane držav članic Evropske unije po razpisu za vpis na dodiplomske in enovite magistrske študijske programe javnih in koncesioniranih visokošolskih zavodov v študijskem letu 2019/20. O rezultatih bodo kandidati obveščeni po pošti do četrtka, 25. julija 2019.

Vpis bo potekal na visokošolskih zavodih od 26. julija do 16. avgusta 2019; o točnih terminih bodo kandidati obveščeni s strani visokošolskih zavodov.

V prvem prijavnem roku je bilo na 17.396 razpisanih mest oddanih 14.590 prijav za vpis, od tega je bilo sprejetih 11.051 kandidatov. V primerjavi z lanskim prvim prijavnim rokom je bilo letos v postopku obravnavanih nekaj manj prijav (lani 14.704) in sprejetih nekaj manj kandidatov (lani 11.119).

Najvišji delež sprejetih glede na prijave ima Univerza v Mariboru (83,3 odstotka), sledijo samostojni visokošolski zavodi in koncesije (82,7 odstotka), Univerza na Primorskem (81,6 odstotka) in Univerza v Ljubljani (72,1 odstotka). Več podatkov o številu sprejetih in potrebnem minimumu točk za posamezne študijske programe je objavljenih na spletni strani razpisa za vpis.

Med vsemi visokošolskimi zavodi, je bilo za našo Fakulteto za tehnologijo polimerov v Slovenj Gradcu za študijsko leto 2019/2020 razpisanih 40 prostih mest za redne ter 40 za izredne študente. Od tega jih je bilo sprejetih 16 na rednem študiju. Na Visoki šoli za varstvo okolja v Velenju je bilo za prvi rok razpisanih 50 prostih mest, od tega je bilo sprejetih 26 kandidatov za redni študij ter 1 kandidat za izredni študij.

Drugi prijavni rok

Podatki o še prostih mestih za drugi prijavni rok bodo 21. avgusta 2019 objavljeni na portalu eVŠ na spletni strani razpisa za vpis. Drugi prijavni rok bo potekal od 22. do 29. avgusta 2019. V času prijavnega roka bodo kandidati lahko oddali prijavo za vpis prek elektronske vloge na spletnem portalu eVŠ.

V drugem prijavnem roku se na še prosta vpisna mesta lahko poleg kandidatov, ki se niso prijavili v prvem prijavnem roku ali se niso uvrstili v nobenega od v prvi prijavi naštetih študijskih programov, prijavijo tudi kandidati, ki se niso vpisali v študijski program, v katerega so bili sprejeti v prvem prijavnem roku oziroma so se iz tega študijskega programa izpisali do vključno 16. avgusta 2019.

VIR: Ministrstvo za znanost, izobraževanje in šport

Dogodki

Prosta delovna mesta

Zadnja obvestila

prijavi se

prijavi se v svoj račun