Search
Close this search box.

V primerjavi z dnevom prej prihajajo spodbudnejši podatki iz bolnišnic. Takšno je stanje v koroški bolnici

Vladna govorka Maja Bratuša je na novinarski konferenci predstavila aktualno stanje glede epidemije covida v Sloveniji. V primerjavi z dnevom prej so bili v torek spodbudnejši podatki iz bolnišnic.

Vladna govorka Maja Bratuša je pojasnila, da je bilo včeraj opravljenih 4.698 PCR testov in 27.065 hitrih antigenskih testov. S PCR testi je bilo potrjenih 726.

FOTO: Vlada RS

7-dnevno povprečje okužb je danes nižje kot je bilo včeraj in danes po podatkih NIJZ znaša 520. Devet regij je trenutno obarvano rumeno, tri pa so še vedno obarvane oranžno je dejala Maja Bratuša. Te tri regije so primorsko-notranjska, zasavska in gorenjska. Na ravni države 14-dnevna incidenca znaša 423,1, le štiri regije imajo višjo incidenco kot ta znaša na državni ravni. Koroška ima 14-dnevno incidenco 162,3.

FOTO: Vlada RS

Tudi podatki glede zasedenosti covid postelj v naših bolnišnicah so danes nekoliko bolj vzpodbudni kot so bili včeraj. Število pacientov, ki potrebujejo bolnišnično obravnavo se po pojasnilih vladne govorke znižuje tako na oddelkih intenzivne terapije, kot na navadnih oddelkih. Znižuje se tudi skupno število zasedenih postelj.

Danes se skupaj v bolnišnicah zdravi 463 pacientov, včeraj 477 pacientov. Podrobnejši pregled razmer v naših bolnišnicah pokaže, da je bilo včeraj v bolnišnice sprejetih 43 pacientov, iz bolnišnic pa je bilo včeraj skupaj odpuščenih 55 pacientov. Umrla sta covidna bolnika.

FOTO: Covid-19 sledilnik

Splošni bolnišnici Slovenj Gradec se po zadnjih podatkih Covid-19 sledilnika zdravi 12 covidnih bolnikov, dva na oddelku intenzivne terapije. V bolnišnično oskrbo so enega bolnika. Nihče ni umrl.

FOTO: Vlada RS

Vlada bo na današnji seji obravnavala aktualne epidemiološke razmere. Predvidoma bo odločala o podaljšanju epidemije covida-19, pa tudi o sproščanju ukrepov za zajezitev širjenja okužb skladno z rumeno fazo načrta. Med drugim naj bi na mizi imela predlog strokovne svetovalne skupine za covid-19 o postopnem odpiranju kulturnih ustanov. Več TUKAJ.

Dogodki

Vladna govorka Maja Bratuša je na novinarski konferenci predstavila aktualno stanje glede epidemije covida v Sloveniji. V primerjavi z dnevom prej so bili v torek spodbudnejši podatki iz bolnišnic.