Search
Close this search box.

V prevaljskem domu starejših še ena nova okužba med zaposlenimi

Iz Doma starejših Na Fari prihajajo dobre novice. Do zdaj so potrdili le dve okužbi z novim koronavirusom. Pozitivni sta bili namreč dve zaposleni osebi, testi pri vseh stanovalcih pa so bili negativni.

“Epidemiološka slika na Koroškem se poslabšuje, vendar se v Domu starejših Na Fari trudimo obvladati širjenje okužbe s SARS-Cov-2. Vdor okužbe v pralnico Doma smo uspešno zajezili. Vsi izvidi testiranj stanovalcev so bili negativni,” so sporočili iz doma.

Preberite tudi: V Domu starejših Na Fari ostajajo pri eni okužbi, štiri osebe so v karanteni

Kot so navedli v sporočilu za javnost, so v nedeljo, 04. oktobra, lahko vsi stanovalci odšli iz » Sive cone« v svoje sobe; seveda pa bo zdravstveno osebje še naprej spremljalo njihovo zdravstveno stanje. Zaposleni, katerim je bila zaradi tega vdora odrejena karantena, se danes že vračajo na svoja delovna mesta.

Ob naključnem testiranju zaposlenega zdravstvenega delavca v petek, 02. oktobra, pa smo odkrili asimptomatsko okužbo s pozitivnim brisom, zato smo nemudoma izvedli zopet vse ukrepe za preprečitev širjenja okužbe. Štirje zdravstveni delavci so v karanteni, zaposleni z okužbo je v domačem okolju. Vsa preventiva se izvaja po navodilih pristojnih služb (NIJZ in MZ),” je pojasnila direktorica doma Stanka Vauh.

V soboto, 3. oktobra, je bil odvzet bris 49 stanovalcem – vsem stanovalcem, ki bivajo na oddelku Jasa ter 10 zaposlenim, ki so na tem oddelku delali. V nedeljo smo prejeli izvide testiranj in vsi so bili negativni.”

Po navodilih NIJZ so morali za te stanovalce vzpostaviti » Sivo cono«. Zanje sedaj skrbi zdravstveno osebje, katero se menjava na 12 ur. Vsi stanovalci se počutijo dobro, ne kažejo nobenih znakov okužbe; upoštevati pa seveda morajo navodila zdravstveno-negovalnega osebja, so še zapisali na spletni strani doma.

Ponovni bris bo stanovalcem in zaposlenim odvzet v naslednjih dneh in v primeru ponovnih negativnih izvidov se bo lahko » siva cona« ukinila. Stanovalcem, ki so v tem tednu v “sivi coni”, žal obiski niso dovoljeni, še pojasnjujejo v domu.

Vljudno vas naprošamo za razumevanje in strpnost, saj nam bo le skupaj z vami uspelo premagati to resnično težko obdobje polno odpovedovanj, negativnih misli, strahu, dezinformacij. Potrudimo se vsi živeti pozitivno z negativnimi rezultati testov,” je sklenila zapis za javnost na direktorica doma.

Vir: Spletna stran Doma starejših Na Fari

Dogodki

Iz Doma starejših Na Fari prihajajo dobre novice. Do zdaj so potrdili le dve okužbi z novim koronavirusom. Pozitivni sta bili namreč dve zaposleni osebi, testi pri vseh stanovalcih pa so bili negativni.