Search
Close this search box.

V Domu starejših Na Fari ostajajo pri eni okužbi, štiri osebe so v karanteni

Dobre novice prihajajo iz Doma starejših Na Fari, od koder so konec prejšnjega tedna sporočili, da so zabeležili eno okužbo s koronavirusom pri njihovi zaposleni delavki v pralnici.

Pri direktorici doma starejših Stanki Vauh smo preverili kakšo je trenutno stanje pri njih. Pojasni, da so, kot je že znano zabeležili eno okužbo, štiri zaposlene osebe pa so trenutno v karanteni. “Delo poteka dalje, testirali smo stanovalce, testirali smo zaposlene, vsi izvidi so bili negativni. Čez teden dni, v petek bomo ponovili testiranje,” razloži direktorica in doda, da so dom, kot je že znano zaprli za vse obiske, do razjasnitve epidemiološke slike.

Na okužbo s koronavirusom so testirali trinajst stanovalcev in okoli 40 zaposlenih. Vauhova še pojasni, da je okužena delavka v bolniškem staležu, vse štiri zaposlene osebe, ki so v karanteni pa se počutijo dobro.

Kot je znano zaradi okužbe zaposlene delavke v pralnici Doma starejših Na Fari obiski svojcev, izhodi stanovalcev in sprejemi novih stanovalcev začasno niso dovoljeni.

Pri tem naj omenimo, da so v nedeljo v Sloveniji ob 909 opravljenih testih potrjenih 39 okužb z novim koronavirusom, dva sta bolnika umrla. Na Koroškem beležimo tri nove primere v treh različnih občinah.

Preberite še: Nove okužbe na Koroškem, omejeno gibanje na območju mežiške ‘rdeče cone’, V CUDV Črna okuženih 44 uporabnikov in 18 zaposlenih, rdečo cono vzpostavili v Mežici

Dogodki