V podporo “malim borcem” zbrali več kot 50.000 evrov

Na petkovem dobrodelnem koncertu v ljubljanskih Križankah, ki ga je organiziralo društvo Viljem Julijan, so uspeli zbrati skoraj 53.000 evrov. Vsa zbrana sredstva bodo namenili otrokom z redkimi boleznimi, so danes sporočili organizatorji. Na koncertu so otrokom podelili tudi posebne medalje za borbenost in pogum.
307364168_1468774896959587_7922959469969691374_n

Kljub deževnemu vremenu je okrog tisoč obiskovalcev iz vse države napolnilo pokrit avditorij Križank, za “male borce” so nastopili številni domači in tuji glasbeni zvezdniki. Glavne in največje zvezde tega čarobnega in edinstvenega dogodka pa so bili otroci, ki imajo hude redke bolezni, za katere so se s koncertom zbirala sredstva, so zapisali v sporočilu za javnost.

Koncert, ki ga je s častnim pokroviteljstvom podprla predsednica DZ Urška Klakočar Zupančič, je po besedah njegovega pobudnika, glasbenika SoulGrega Artista, zapuščina njegovega sina Viljema Julijana, ki je pri svojih dveh letih in pol izgubil bitko z neozdravljivo boleznijo.

Na koncertu je nastopil tudi “mali borec” Paskal, ki se je rodil s prirojeno slepoto in je s svojim igranjem harmonike obiskovalce ganil do srca.

V Društvu Viljem Julijan bodo celoten znesek, zbran s koncertom, tako s prodajo vstopnic, kot s koncertno poletno zbiralno akcijo, ki so jo začeli v mesecu maju, namenili za njihov dobrodelni Sklad Viljem Julijan, s katerim finančno pomagajo otrokom z redkimi boleznimi.

“Vsa sredstva, ki smo jih zbrali z našim koncertom in zbiralno akcijo, bomo v celoti namenili otrokom z redkimi boleznimi,” pa so povzeli besede predsednika Društva Viljem Julijan Nejca Jelena.

Naroči se
Obvestilo o
guest

0 Komentarji
Inline Feedbacks
View all comments

Več iz istega kraja

Več iz iste kategorije

Ostani na tekočem

Prijavi se na naše e-novice

Prejmite dnevno sveže ter pomembnejše novice v vaš e-poštni predal.