Search
Close this search box.

V petek v Hostlu Punkl Vegafriday filmski večer

V petek, 28. junija 2019 vas Društvo proti mučenju živali Koroške in Slovensko vegansko društvo vabita v Hostel Punkl, kjer bodo pripravili filmski večer.

Društvo proti mučenju živali Koroške, Slovensko vegansko društvo vas vabita v Hostel Punkl na brezplačen ogled dokumentarnega filma H.O.P.E. Tvoja prehrana šteje (H.O.P.E. What You Eat Matters), ki bo na ogled s slovenskimi podnapisi.

H.O.P.E. Tvoja prehrana šteje je nagrajen dokumentarni film, ki razkriva učinke tipične prehrane na Zahodu na naše zdravje, okolje in živali. V njem nastopajo Jane Goodall, T. Colin Cambell, Caldwell B. Esselstyn, Vandana Shiva, Melanie Yoy in mnogi drugi strokovnjaki, ki s filmom posredujejo jasno sporočilo: s spremembo naših prehranjevalnih navad lahko spremenimo svet!

Ogledu filma, ki se bo začel ob 18. uri bo sledila debata in okusna veganska pogostitev.

Vstop na dogodek je brezplačen.

Za kaj si prizadevajo člani DPMŽ Koroške in Slovensko vegansko društvo?

Člani DPMŽ Koroške ozaveščajo ljudi, da si vsako živo bitje zasluži ne samo pravico do življenja, temveč čudovito življenje, polno ljubezni, ne glede na njeno preteklost, starost, hibo, barvo.. Želijo si predvsem to, da bi nikogaršnje živali, naj gre za zavržene ali zapuščene, našle svoj prostor pod soncem, kot enakovredni družinski člani pri odgovornih posvojiteljih.

Namen Slovenskega veganskega društva je strokovna pomoč ter podpora veganom in tistim, ki želijo postati vegani; pospeševanje strokovnega izobraževanja članov, ki so posredno ali neposredno udeleženi pri veganstvu; strokovna izobraževanja na področju pravic živali ter njihove oskrbe; strokovna izobraževanja na področju prehrane, okoljevarstva ter naravovarstva.

Več o dogodku si lahko preberete TUKAJ.

VIR: FB DPMŽ Koroške in Slovensko vegansko društvo